logo

Mértékmegőrző

Animekritika / 2017/07/27 / Szerző: Kitahito

Pico to Chico

Folytatódik a pokoljárás, melynek keretében ezúttal a Pico saga második epizódját vizsgáljuk meg. Nem ígérek semmit, hisz az ígéretek ideje itt régen lejárt. Célszerű, ha van kéznél egy flakon hypo vagy lefolyótisztító, hogy szükség esetén legyen mivel kimosni a borzalmakat a szemedből.

Pico to Chico

Hála a meglepően nívós Rainbow animének, amit mentális sebeimet borogatandó megtekintettem, sikerült elég lelki erőt gyűjtenem ahhoz, hogy folytassam a Boku no Pico sorozatot. Ezúttal a második OVA epizód, vagyis a Pico to Chico kerül terítékre. Ismerve a korábbiakat kétlem, hogy jó étvággyal fogyaszthatnánk el, de legyünk nagyvonalúak, és feltételezzük a legjobbakat. Tekintve, hogy az előző kritikámban elég gyakran fordult elő a pedofília szó, így valószínűleg mostanra már a Nemzetbiztonsági hivatal munkatársait is köreinkben köszönthetjük. Kicsit sajnálnám, ha csak ettől a ponttól kezdenének rólam aktát vezetni, de mit lehet tenni? Lássunk munkához! Hisz ahogy a Candide utolsó soraiból is megtudhatjuk, a munka tartja tőlünk távol a bűnt, az unalmat, valamint a nélkülözést. És nincs nemesebb a szellemi munkánál, még akkor sem, ha történetesen nem megfizetik, hanem megfigyelik azt. Mai kritikám tehát ha másra nem is, az unalomra talán gyógyír lehet. Vessünk hát egy pillantást erre a remekbe szabott kis animére! Akárcsak a legutóbb, most is erősen korhatáros és ízlésromboló matériát boncolgatunk, szóval ha nem fűlik a fogad az ilyesmihez, akkor inkább nézd meg, ahogy Ördög Nóra kakaós fonott kalácsot tesztel!

Menjetek inkább Minecraftozni, gyerekek!

Kezdésképp megcsodálhatjuk a Natural High logóját, melyet a címszereplők stilizált, chibi/puttó angyalka mása repkedett körbe. Ez nem kedvezett az ép elmémnek, de azt még valahogy el lehetett viselni. Ám a nyitó képsorok, melyekben tanúi lehetünk, ahogy a 8 éves Chico és a 10 éves Pico egymás karjaiban fekszenek, vagy épp válogatott, giccses cosplay ruhákban mutogatják nemlétező gyermeki bájaikat, elérték, hogy újfent megkérdőjeleztem ennek az egésznek az értelmét. Mármint az életét úgy általában, azt eddig is tudtam, hogy ezt az animét teljesen felesleges megnézni. Szóval megtekinthetjük a két fiú barátságos, bár teljesen szürreális évődését, ahogy macskajelmezben, szurkolólány ruhában meg pincérnőnek öltözve szórakoznak valamin, amit senki nem árul el nekünk, de nyilván nagyon jó lehet. Itt is azt éreztem, mint a legtöbb slice of life anime esetében, vagyis mintha minket, nézőket kihagytak volna valami őrületes poénból, ami okot ad arra, hogy a kis ‘homi élettársad arcát összekend porcukros tojáshabbal, vagy épp viccesen fellibbentsd az uniformisa szoknyarészét. Természetesen mindezt az elmaradhatatlan gyépés dalolászás kíséretében, hiszen ha nem sikerül rávenni egy lobotomizált japán csajt, hogy énekeljen el valami dedós nótát az aranyosnak szánt képsorok alá, akkor gyakorlatilag bedőlt a projekt. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy miért nem tűnik fel senkinek, hogy ez a két gyerek nőnek öltözve jár iskolába, és még az úszáshoz is a lányoknak való fürdőruhákat viselik? Már Japánba is begyűrűzött volna a genderizmus? Jaj ne! A félreértések elkerülése végett: én is nagy híve vagyok a szabadságjogoknak, de amikor azt látom, hogy a macskának öltözött kisiskolás srác arcára ráélvez egy alig idősebb fiú, akkor talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy esetleg rossz felé kanyarodtunk valamelyik kereszteződésnél.

„Well, is your heart beating faster? Do you feel like somewhere’s cramped?”

Nos, miután a lecsengett a nemi szerepek relativizálásának érzékletes ábrázolása, kezdetét veszi a történet. Nem tudom, hogy kinek kell érte köszönetet mondanom, de úgy tűnik a világ ezúttal megmenekült az openinget követő pornográf képsoroktól. El is mélyedtem volna a transzcendens hatalmak néma dicséretében, de tudtam, nem kell sokáig várni rájuk. Onnan folytatjuk, ahol az előző OVA végén abbahagytuk, kivéve persze, hogy a két (kvázi) epizód között gyakorlatilag semmiféle kapcsolat sincs Pico személyén kívül. Tamotsunak se híre, se hamva, szóval bármi is történt a kieső időben, arról nem beszélünk. Idáig tartott volna az a hihetetlen intenzitással lobogó szerelem, amit a korábbiakban el akartak nekünk adni? Talán a férfi ráunt Pico vészes ütemben elhasználódó testnyílásaira, és úgy döntött, hogy inkább hazamegy, és éli tovább a tisztes ‘heteró polgárok hétköznapi életét. Vagy az is lehet, hogy a rendőrségnek végre feltűnt, ahogy Tamotsu a város különböző pontjain, mindenféle diszkréciót nélkülözve kardélre hányja a kisfiút, és úgy döntöttek, ideje lenne tenni valamit. A harmadik lehetőség, hogy elkapott valami nemi úton terjedő betegséget, melynek következtében lassú és fájdalmas halált halt egy húgyszagú kórházi ágyon fekve. Sosem tudhatjuk meg biztosan. Persze igazából senkit sem érdekel, nekem legalábbis nem lesznek álmatlan éjszakáim miatta.

Having a boner for your sister is absolurely normal, right?

Szóval, hogy a külföldi ismertetők egyik legnagyobb és legirritálóbb szófordulatával éljek: meet Chico! A fiú épp a bokáig érő vízben végez mély merülést halak után kutatva, melyeket puszta kézzel próbál elkapni (mondanom sem kell, sikertelenül), mikor észreveszi, hogy a parton ott ül egy ismeretlen srác (Pico), és a meztelen testét bámulja, olyan arckifejezéssel, melyet a begerjedt és végtelenül ostoba sajátságos kombinációjának lehetne nevezni. Egy darabig nézegetik egymást, és néma arcmimika-kommunikációval próbálják feltérképezni egymás szexuális hovatartozását, mikor hirtelen VÁGÁS, és már Chico tengerparti házában vagyunk, ahol a fiú épp bemutatja a nővérének újdonsült barátját. Hogy mi történt a két jelenet között, azt balladai homály fedi, de az biztos, hogy szex nem volt, mert mutatták volna. Teázgatnak kicsit, elbeszélgetnek arról, hogy miért jó a tengerparton élni, majd a két fiú kimegy a pajtába (mert értelemszerűen a vízparton lehet a legjobban láthatatlan haszonállatokat tartani…), és elkezdik egymást szénával locsolni, természetesen pucéran. Ezt követően úsznak egy kicsit a 10 centi mély vízben, majd egymás karjaiban alszanak el egy fán (?), továbbra is ruha nélkül. Ilyen lett volna Ádám és Éva első napja az Édenkertben, ha mindketten fiúk, langyik, és ráadásul kicsit debilek is.

De ugye nem lehet egész nap egy fán héderezni, szóval felmennek a padlásra, és kilesik Chico nővérét, aki egy emelettel lejjebb épp egy banánnal kényezteti magát. Mivel ettől a látványtól mindkettőnek merevedése lesz, Pico bevezeti 8 éves barátját a kiskorúak közti homoszexuális kalandok örömeibe. Először csak finoman játszadozik a kis srác fejletlen nemi szervével, majd némi bimbóizgatás után a szájával kezdi kényeztetni azt. Ezen a ponton úgy éreztem, ideje lesz bevennem egy-két szem Daedalont, nehogy véletlenül prosztatarákot kapjak ettől a borzalomtól. Komolyan, pár napja láttam egy videót, melyben egy fiatal nő élő közvetítés közben karambolozott, majd a szélvédőn át kirepült, felnyílt koponyájú nővérének a fejébe beletolta telefonját, körbenézett, aztán szelfi-pózba merevedve belevigyorgott a kamerába. És még az is kevésbé volt taszító, mint ez az anime.

„N-No, I’m scared! Something is wrong! I feel like I’m going to pee!”

Úgy néz ki Tamotsu képes volt egy jól funkcionáló buzit nevelni Picoból, ugyanis a fiú olyan gyakorlottan szopja le kis játszótársát, hogy azt a pornószínésznők is megirigyelhetnék. Szerencsére sikerül magát és partnerét is szinte egyszerre eljuttatnia a csúcsra, így miután Chico beleélvez a partnere szájába, Pico ráélvez annak péniszére. Egy laikus azt hihetné, hogy az ilyesmi képtelenség, de valószínűleg az illető még sosem cumizta le a nyolc éves pajtását egy padlásszobában, miközben a házigazda eggyel lejjebb maszturbált, szóval mit tudja, hogy mennek ezek a dolgok? Ha nem tetszik, nem kell nézni, vagy csak kapcsold ki az agyad és élvezd! És amúgy meg kérem szépen, mit tett le az asztalra, mire föl ossza itt az észt a magas lóról? Rendezett már valaha animét? Rajzolt már yaoi mangát az élete során? Nem?! Na ugye! Hát akkor mire föl a nagy okoskodás? Sakk-matt, ‘hülyegyerek! Leülhetsz, egyes!

-Á, csak feláldozunk egy újszülött kecskebakot Sátán urunknak.

Az élet azonban megy tovább: hőseink elfogyasztják tápláló tükörtojás és banán reggelijüket, majd kimennek a szabadba, ahol Chico megmutatja, képes gyalogolva, hason fekve, és hátrafelé is biciklizni, bár az utóbbinál elesik, méghozzá olyan sebességgel, hogy a két fiú az erdőből egyből a gazdasági épületbe teleportál, ráadásul az időben is utazunk, mivel már úgy beszélnek a közös játszadozásaikról, mintha csak rendszeres programok lennének. Látható módon Pico most már nem a pedofil nagyapjánál kvártélyozik, hanem konkrétan átköltözött Chico házába. Nem is szarakodnak sokáig, Pico felfüggeszkedik a plafonról lógó bondage-kötélre, és hagyja, hogy Chico kedve szerint oboázzon rajta. Amikor a történelemkönyvekben a felfedezések koráról írtak, valószínűleg nem arra gondoltak, hogy két pre-pubertáskori fiatal egy pajtában fellációban részesíti egymást, de itt és most ez a fogalom új értelmet nyert. Ezúttal Chico gyakorolja a mélytorkozást, amit már egyből profi szinten űz, valószínűleg hazudott korábban a szüzességéről, és már öt évesen elkezdte edzeni magát a nővére szerteszét hagyott csatakos banánjain. Más valamennyire is épeszű magyarázatot nem tudok erre a hirtelen fejlődésre. Talán Chico egy valódi őstehetség, egy igazi tálentum, és Isten is úgy akarja, hogy élete jelentős részét pénisszel a szájában töltse. Tudjuk, mindannyian jók vagyunk valamiben. Van, akibe hétszer csap bele a villám, van aki gombokat gyárt, és van, aki szeret apró gyerekpöcsökön cuclizni. A drága jó Benjamin Button forog a papír zsebkendő-sírjában. Szemetet a szemét közé, ugye…

„You know what to do, right? Hurry! I can’t stand it anymore!”

Bár “még csak” az orális szexig jutottak, Chico teljesen intuitív módon elkezdi izgatni Pico ánuszát, mintegy előrevetítve az elkövetkezendőket, melyekről fogalma sem lehetne, de úgy látszik a fiú tényleg Isten áldotta zseni, már ami a ‘farmeleg mókázást illeti. Szem nem marad szárazon, persze ennek nem sok köze van az elérzékenyüléshez, sokkal inkább a pontatlan célzáshoz. A hálás Pico ezt követően előkészíti a végbelét, és felpucsítva édesgeti magához fiatal szeretőjét, aki a korábban kikukkolt banános penetráció után pontosan tudja, mi a dolga, és igazi 8 éves férfiként beáll a feladat, vagyis újdonsült barátja feminin segge mögé. Az anime ezen a ponton ismét sorsközösséget vállal a korábbi epizóddal, már ami a példás igénytelenséggel megírt párbeszédeket illeti. Az „Olyan forró vagy belül!“, és a „Chico, a kukid nagyon kemény…” sorok után el kellett gondolkodnom, hogy vajon ez a remekmű miért nem kapott még arany lófasz díjat? Vagy a készítő, mondjuk oda, ahová Pico és Chico is szívesen betenné neki.

Szerintem gondoljuk ezt át még egyszer!

Szerencsére mivel a 10 év körüli kisgyerekek nem a szexuális állóképességükről híresek, az aktus hamar véget ér, és Picoék levezetésképp bújócskáznak egy kicsit. Közben Chico nővére (dacára a kétségbeesett kérlelésemnek) elment bevásárolni, egyedül hagyva a fiatalokat a házban, hogy kedvük szerint szórakozhassanak. Be is osonnak a lány szobájába, hogy kölcsönvegyenek pár ruhát, rögtönzött cross-dressing divatbemutatót rendezve, ami egy elemes segédeszköz felfedezése után zavarba ejtő gyorsasággal átcsap erotikus hancúrozásba. Ami erős eufemizmus, tekintve, hogy milyen aberrált célra használják a szerencsétlen vibrátort. Mondanom sem kell, minden idegszálam sikoltva igyekezett elhatárolódni a látványtól. És mint ahogy az sejthető volt, mikor a két gyerek épp nagyban alászállt a bűnös örömök világába, Chico nővére pont hazajön, és rajtakapja őket. Kvízkérdés! Mit tennél te, kedves (és remélhetőleg minimálisan traumatizált) olvasó, ha a vásárlásból visszatérve észrevennéd, hogy a lánynak öltözött öcsédet a legjobb barátja szodomizálja egy macskamancs végű vibrátorral, mely amúgy egészen véletlenül a tiéd?

A.: Zavartan bár, de közbeavatkozol, elmagyarázva nekik, hogy teljesen rendben van, ha két fiú szereti egymást, ugyanakkor az ilyesmivel várjanak addig, amíg idősebbek nem lesznek?
B.: Dühödten odarontasz, agyba-főbe vered mindkettőt, az idősebb fiút eltiltod a háztól, az öcsédet pedig katonai akadémiára küldöd, hogy az őrmester úr meg a szobatársak farkalják ki belőle a buziságot?
C.: Bánatodban, hogy valamit nagyon elrontottál a testvéred nevelése során, és megbuktál testvérként, iszol pár pohár denaturált szeszt, és teátrálisan a tengerbe veted magad?
D.: Titokban maradva meglesed őket, és önkielégítést végzel miközben azok ketten egymás végbelében kalandoznak?
Aki az első három opció valamelyikére szavazott, annak gratulálok, hiszen ezzel bizonyította, hogy többé-kevés racionális és értelmes emberi lény. Természetesen az animében szereplő hölgy nem tartozik ebbe a kategóriába, képtelen megugrani ezt az alapvető szintet, így hát csak áll a fal rejtekében, hallgatja a fiatalok gyönyörtől reszkető feminin sikkantásait, és leginkább azzal van elfoglalva, hogy az ujjaival kellő intenzitással ingerelje a benedvesedett vulváját.

Az volt a dolgod, hogy elpusztítsa a Sitheket, nem hogy közéjük állj!

A mélypontot akkor érjük el, mikor Pico (ánuszában a vibrátorral) beleélvez Chico seggébe, és ezzel egy időben Chico nővére, aki közben megszabadult a ruhái jó részétől, és az égre emelt fenékkel maszturbált, szintén eljutott az orgazmusig, majd az arcára kiült totális extázis kifejezésével úgy, ahogy volt mozdulatlanságba dermedve hanyatlott a padlóra. Gondolom pontosan erre a szcenárióra volt szüksége ahhoz, hogy megtapasztalja a mindent elsöprő kielégülést, azt, amit se banán, se macskamancs végű műfallosz nem volt képes megadni neki. Nem tudott nem eszembe jutni Farkas Attila Márton által rendszeresen elmesélt Négy nap egy könyvelő életéből c. novella, és az itt megvonható nyilvánvaló párhuzam. Szóval miután lecsengett az aktus, Chico réveteg tekintettel nézett fel kedvesére, és megkérte, hogy megbüntetné-e őt még egyszer. Ezt követően Picot már a jól ismert fán ülve találjuk, meztelenül és egyedül, ahogy az Antikrisztus diadalittas taktusaira győzedelmesen belemosolyog a kamerába. Ezen a ponton véget ér az anime, hogy átadja a helyét a fogyatékos japán lány által énekelt endingnek, és bennem megfogalmazódott az a gondolat, ami eddig csak halvány sejtésként lebegett a tudatom egyik hátsó szegletében: Pico maga a Sátán, a megrontó, aki bűnbe és romlásba csábítja a körülötte lévőket. Mindenki, akivel kapcsolatba kerül, alászáll az ösztönvilág sötét és ragacsos bugyraiba, elveszíti emberi mivoltát és elkárhozik. Az, ahogy egyedül üldögél a fán a Hold sápadt fényében fürödve, ifjonti szépsége teljes tudatában, és az a mosoly, amit megereszt felénk, valahogy kikristályosítja bennem ezt a megérzést. Hol van Tamotsu? Mi lett Chicoval és a nővérével? Hogyan fogják folytatni az életüket ezek után? Milyen mélyre merülnek a saját aberrált vágyaik mocsarába? Chico magában hordozta a bűn csíráját, hisz ártatlanul, de mégis megleste a nővérét (aki nyilván szintén terhelt volt a saját démonai által), ahogy az magát kényeztette, és ugyanígy Tamotsuban is ott volt a ki nem kelt mag, az elfojtott késztetés, aztán jött Pico, és mindannyiukban felszította a gyarló szenvedélyt. A mag benne kelt ki, hol szó szerint, hol átvitt értelemben. Ő a katalizátor, a humusz, amelyen kicsírázik az addig meddő, szikes földön pihent kéjvágy.

„Ah, stop it, Pico! Stop it!”

Ez a felismerés annyira megrázó, hogy ezáltal az amúgy is szörnyű anime egyenesen infernális, gonosz mellékízt kap. Ugyanis Pico mételye nem áll meg a monitor túlsó oldalán, hanem átszivárog rajta, be a retinákon keresztül a néző agyába, keresve azt a bizonyos magot, mely a véletlen önkénye miatt terméketlen talajra hullott. Félelmetes belegondolni, hogy Pico már hány szempár mögül mosolyog ki a világunkra, hány embert fertőzött meg memetikailag ez a sorozat vizualitásba oltott kódjával. Nem vagyok egy nagy dawkinsista, de úgy gondolom hiba lenne figyelmen kívül hagyni a sorozatnak ezt az olvasatát. Félretéve azt az egyébként érdekfeszítő kérdést, hogy lehet-e olyan audiovizuális tartalmat előállítani, mely képes a látens pedofilokat és homoszexuálisokat (úgymond) aktiválni… sok mindent megmagyaráz, ha úgy tekintünk Picora, mint az Antikrisztus egyfajta inkarnációjára.

Éli, Éli, lamma szabaktani?

Ha ő az a megrontó gonosz, mely az ösztönökön, az eredendő vágyakon keresztül fér hozzá az ember lelkéhez, akkor érthető, amit a korábbi kritikámban megkifogásoltam, vagyis hogy Pico miért olyan tapasztalt, miért rendelkezik ennyire kiforrott szexussal, ilyen széles csábítási eszköztárral. Érthetővé válik, hogy miként van hozzáférése a vágyak és titkos fétisek rejtett világához. A Boku no Pico alatt azt lehetett hinni, hogy Tamotsu csábítja el Picot, de ha ez a teória igaz, akkor végig a fiú volt a vadász, és a férfi a vad, aki belegabalyodott a köré emelt háló sűrű, láthatatlan szövedékébe. Azt hihettük, hogy Tamotsu birtokba vette Pico testét, viszont eszerint a narratíva szerint Pico kaparintotta meg a gyanútlan társa lelkét. Hová tűnt? Mi lett a férfival azután, hogy az első epizód olyan idilli módon véget ért? Most már kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat a harmadik rész, és mennyire igazolja az elméletemet. Chico fel fog tűnni benne, ez a cím alapján borítékolható, így valószínűleg lehetőségünk lesz látni, ahogy a kisfiú tovább sodródik egy lefojtásokkal és pszichoterápiával teli élet felé. Érdekes lehet még a harmadik karakter is. Vajon milyen szerepet fog játszani e bizarr trió belső dinamikájában? Hagyjuk meg a spekulációt a hanyatló nyugat ópiumának, ha már a szexualitást sikerült elbitorolnunk. Ha az első epizódban látható pedofil viszony a Pokol alsó bugyrainak egyikében játszódott, akkor a Pico to Chico kis mértékben, de eltávolodott attól a szférától, bár még mindig valahol nagyon mélyen, a nyolcadik kör tájékán járunk. Nehéz behatárolni, ugye, hisz Dante Alighieri a XIII. században nehezen jósolhatta volna meg az egymást meghágó és elemes vibrátorral izgató shota cross-dressereket.

„I told you, I’m gonna punish you! Are you ready, Chico?”

Ez a felállás egy fokkal emészthetőbb, mint a korábbi OVA-epizódban bemutatott beavatástörténet, de sajnos ez még mindig messze az elviselhetetlenség határán túl van. Erősen kétlem, hogy bárki örömmel nézné azt, ahogy a tapasztalt, és szexuális játékokban járatos Pico bevezeti Chicot ebbe az aberrált, beteg életmódba. És mielőtt valaki kötelességtudóan megsértődne a semmin: felőlem két egészséges, érett felnőtt azt csinál egymással, amit csak akar. Semmi közöm hozzá, nem tisztem, hogy toleráljam, hogy másoknak mi élvezetes, és mi nem. Ha attól érzed jól magad, hogy Marilyn Monroe-nak öltözöl és kikiáltod magad pánszexuális alpakkának, tőlem akár ezt is megteheted, és ha megtalálod magad mellé a tökéletes, rózsaszín cicanadrágos pankrátort, akkor legyetek boldogok együtt. De ha csak lehet, 8-10 éves kisgyerekek ne öltözzenek már női ruhába, és ne rejszoljanak egymás arcára, mert ez akkor is egy elbaszott, abnormális dolog, ha néhány másfél mázsás, lila hajú feminista social justice warrior lény (nem lány, legyünk politikailag korrektek, ha kérhetem!) zsebében ettől kinyílik Main Kampf.

Ez pontosan az, aminek látszik…

Itt is ugyanaz zajlik, mint korábban, csak a szerepek cserélődtek fel. Most Pico a domináns fél, és Chico a recesszív, bár ez a felosztás néha pár rövid pillanat erejéig felborul, de a viszonyrendszer akkor sem változik meg. Történet továbbra sincsen, csak egymást követő inkoherens jelenetek, melyek a legtöbb esetben valamilyen szexuális interakcióba torkollanak, tehát alapjában elmondható, hogy minden esemény csupán a következő aktus előkészítésére szolgál. Nem tudunk meg semmi újat a szereplőkről, fogalmunk sincs, hogy mekkorákat ugrunk egy-egy vágás során, vagy hogy ugrunk-e egyáltalán, mert egy olyan világban, ahol a nővéred magához nyúl ahelyett, hogy a seprűnyélért nyúlna, miközben téged éppen hátulról büntet egy másik srác, simán elképzelhető annyi abszurditás, amennyi egy heveny patakparti találkozást minden átmenet nélkül meztelen szénadobálásba és tetőtéri oboázásba vezet át. A két fiú viszonya nem épül fel, még annyira sem, mint amennyire Pico és Tamotsu kapcsolata korábban, pedig már ott is fájó volt a dolog. Hőseink találkoznak, nézik kicsit egymást, aztán már Chico házánál vannak, és meztelenül alszanak a fán, mintha ez ennyire természetes dolog lenne. És lehet, hogy egy 8 éves gyereknek valóban ilyen természetes, hisz még nincs viszonya a szexualitással, így teljesen nyitott, ártatlanságában szemérmetlen. De ha ez így van, és Chico tényleg ennyire gyerek, akkor hogy lehet őt egyik napról a másikra vibrátoros cross-dresser homokossá változtatni, aki hezitálás nélkül dől bele Pico valagába? Az a kevés infó is, amit kapunk, két lépés után önellentmondásba keveredik, és rávilágít a saját ordító életszerűtlenségére. A Boku no Pico esetében legalább volt egy valamennyire érett fél, aki bár pedofil volt, de mégis volt egy minimális kapcsolata a valósággal. Itt meg a másodikos kisgyerek fél nap után langymeleg csődörré válik, a nővére arra maszturbál, hogy két általános iskolás egymásra mászik, Pico meg ugye a maga 10 évével úgy viselkedik, mintha évtizedek óta molesztálna kisfiúkat, pedig nem is lehetett olyan rég az a Tamotsu-incidens.

„N-No! Onee-chan… My bottom feels weird…!”

Bármennyire is undorító volt a Boku no Pico, legalább köszönőviszonyban volt a realitásokkal. A Pico to Chico viszont annyira abszurd, hogy az már tényleg az öncélúság kategóriájába esik. Feltéve persze, hogy nincs egy indirekt, rejtett sztori, egy háttérben meghúzódó magyarázat, ami értelmet ad a sorozatnak. A harmadik rész majd talán segít eldönteni, hogy jó helyre tettem-e a voksomat. Addig is foglalkozzunk azzal, amit tudunk: a Pico to Chico az elődjéhez hasonlóan megmaradt egy nagyon rendellenes igényt kielégítő réteg animének, és még annak is kifejezetten hitvány. A díszletek ezúttal is csak a minimumra korlátozódtak, a készítők megint feláldoztak minden elhagyható tartalmat azért, hogy a maximális mennyiségű szexet belepasszírozhassák a fél órás játékidőbe.

Őket aztán nem nyomorítja meg a patriarchátus!

Erősen az ésszerűtlenség felé hajló jeleneteivel továbbra sem emelkedik felül a végtelenül olcsó és profán pornófilmek szintjénél, ahol az illúziókat egy olyan alaphazugságból kéne levezetnünk, mely itt a korábbiaknál is hiteltelenebb. Kisgyerekeket próbálnak beállítani egy szexuális viszonyhoz testileg és lelkileg is érett emberekként, érzelmekkel és intimitással akarják megtölteni ezt a képtelen helyzetet, hogy a lépten-nyomon megtörténő ad-hoc dugások ne tűnjenek annak, amik. Pedig amit látunk, az semmivel sem több két kisgyerek hardcore szexuális aktusánál, ami nyilván vonzó lehet az erre fogékony pederasztáknak, de az abszurditása miatt nehezen tudom elhinni, hogy a “célközönség” számára ez tetszetős és izgató fantáziakép lenne, hisz pont az hiányzik, ami hitelt adna a vágyképnek. Pozitívum lehetne, hogy itt legalább nem vonódik be aktívan egy felnőtt a dologba, de mégis ott van, és ahelyett, hogy az értelem fényével visszakergetné a lánca vesztett tudatalatti árnyait a sötétségbe, és megálljt parancsolna az őrületnek, inkább benyúl a combjai közé, és elkezd maszturbálni, miközben a gyerekek épp összeondózzák a kanapét, valamint annak másfél méteres körzetét.

„Want to do something like what your sister was doing?”

Ami a zenét és az animáció minőségét illeti, az anime hozta a korábbi színvonalat, ami végső soron nem egy nagy szó, tekintve, hogy már az előd is gyengén muzsikált ezen a téren. (Persze minden más tekintetben is, de most ez nem lényeges.) Feszes, ahol feszesnek kell lennie, kemény, ahol pedig keménynek, viszont ezen túlmenően a készítők nem erőltették meg magukat. Az időnk nagy részében irreális belterű szobákban tartózkodunk, így nem kellett bajlódni a tájak megrajzolásával, nyugodtan fordíthatták a figyelmet arra, amire amúgy is teljesen ráfókuszáltak, vagyis a két kisfiú testének minél aprólékosabb ábrázolására. Őszintén csodálkoztam, hogy Chico nővérének rajzoltak melleket, hisz egy olyan animében, melynek közönsége 95%-ban pedofilokból és challenge videókat készítő youtuberekből áll, az ilyesmi egyáltalán nem magától értetődő vagy elvárt. Én, mint régi vágású perverz, azért örültem ennek a kis gesztusnak. Egy pillanatra úgy éreztem, hogy ez a történet azért nekem is tartogat valamit!

A hímsoviniszta Disney mesék helyett nézessük ezt a gyerekekkel!

Komolyra fordítva a szót, ez még mindig csak egy körömpiszoknyival jobb, mint az értékelhetetlen, de ugye ez is haladás. Ezért már legalább nem egy örökkévalóságnyi kárhozat jár, vasvillás ördögökkel meg forró szurkot merőkanállal a fejedre porciózó inkubusokkal, hanem egy örökkévalóság, mínusz 2-3 év, jó magaviselettel, és a démonok is csak szolidan kihegyezett botokkal fognak bökdösni. A Pico to Chico bőven alkalmas arra, hogy emberekből terhelő vallomásokat csikarjanak ki, viszont ad néhány kapaszkodót amire felhúzódzkodva elkezdhetek elméleteket gyártani a sorozat értelméről. Basszus, már az is nagy szó, hogy egyáltalán felvetődött ez a kérdés! Korábban ilyesmiről, mint értelem, nem is esett szó. Kattogtam kicsit a pedofilokon, a gyerekmolesztáláson, kiskorú prostitúción, meg hasonló könnyed témákon, viszont most elérkeztünk az Isteni tervet aberrált aknamunkával szabotáló Sátánhoz. Helyben vagyunk! A következő kritikával lezárjuk ezt a ciklust, és továbbléphetünk végre az értelmesebb, és kisebb nemzetbiztonsági kockázatot jelentő topikok felé. Ha csak a csúcsra járatott ízléstelenséget és elborult perverziót látjuk meg ebben a sorozatban, akkor vesztettünk. És én nem fogom hagyni, hogy ez az anime legyőzzön! Akkor is kisajtolok belőle valami tanulságot, ha vért kell izzadnom hozzá! Your fighting spirit is rising! It fills you with DETERMINATION!

2 / 10

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Még több Animekritika