logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2016/09/10 / Szerző: Kitahito

Modern boszorkányüldözés

Föltámadott a tenger, a népek tengere; vagy legalábbis néhány, csőcselékké aljasodó békásmegyeri szülő, akik a nagy gyermekféltésben készek random járókelőket lebunkózni és online meglincselni. A helyzet komolynak tűnik, megy a kacsintgatás azok felé az ominózus lámpavasak felé, csak idő kérdése, hogy mikor történik valami borzalmas és visszafordíthatatlan. Természetesen a rendőrség közben semmi érdemlegeset nem tesz, csak várja, hogy mások végezzék el a munkáját.

Békásmegyer

Szóval épp békésen nézelődtem a facebookon, új internetes mémek után kutatva, mikor derült égből az arcomba üvöltött a hír: PEDOFÍLIA! ITT A BÉKÁSMEGYERI PEDOFIL! És basszus, ezt azért nem lehet figyelmen kívül hagyni. Serious business, ugye. Úgy értem, gyerekeket rontanak meg, miközben itt ülök, és ezeket a sorokat írom! Ez már aztán tényleg tűrhetetlen! Az utcákon eluralkodik a káosz, az ENSZ azon tanácskozik, hogy lassan be kell avatkozniuk, Gilles de Rais forog a sírjában… ennek utána kellett járnom. Kattintottam erre és arra, visszafejtettem az események kacifántos láncolatát, legyen hát szabad pár szóban felvázolnom és értékelnem a történteket.

Úgy tűnik, valaki molesztálja Békásmegyeren a gyerekeket. Már évek óta történnek elszórt esetek. A rendőrség tehetetlen (és tétlen), nő a feszültség, így a szülők jobb híján készek tömegbe verődve meglincselni minden gyanúsan viselkedő alakot. Vérszemet kaptak, ujjlevágásról, herélésről, gyilkosságról beszélnek, és most ezres nagyságrendben osszák meg valakinek a képeit a facebookon, aki vagy pedofil, vagy nem, vagy molesztált gyerekeket, vagy nem, vagy csinált valamit, vagy nem… ez az alaphelyzet, és hogy mást ne mondjak, kifejezetten riasztó. A kommentek tanulsága szerint a képen látható férfi parfümöt fújt egy kislányra, ezért valami apuka megkergette, levitte a földre, lefotózta, és úgy hirdeti a neten, mint címeres szatírt, akinek péniszén már számos kisgyerek vére szárad. Most félretéve az emberi jogokat, és az olyan elvont dolgokat, mint a becsületsértés vagy gyűlöletkeltés (melyeket az igazságot követelő, önmagát felhergelt csőcselék nagyja fel sem tud fogni), szerintem bár érthető, de nem elfogadható, és borzasztó primitív dolog, hogy ezek az ősbunk… tisztes és felelőségteljes állampolgárok a szülői státuszukra és a gyermekeik megkérdőjelezhető veszélyeztetettségű épségére hivatkozva képesek ökölvégre kapni akárkit, aki szerintük gyanúsan viselkedik.

„Aki lefotozta miért nem öli meg? ? na az ilyen emberekért nem kár”

Majd mint egy áldozati bárányra, ráaggatják a világ összes bűnét. Ő az átlagos Puerto Rico-i, csak hogy egy kicsit visszakacsintsak a South Parkra. Ha 10 járókelőből mindössze egy lenne molesztáló, akkor ezek mind a tízet agyonütnék, és aztán elégedetten vállon veregetnék egymást. Justice has been served! Előre tudom minden érvüket… hiába jönnek azzal, hogy “…és ha a te gyerekedet simogatná egy idegen férfi, akkor nem ezt tennéd?”, mert valószínűleg hasonló helyzetben én is elcsíptem volna a kéretlen parfümmintákat osztogató fazont, és a biztonság kedvéért le is fotóztam volna, de ettől a dolog még nem lesz sem bizonyító erejű, sem pedig helyes. Pláne, hogy nem kezdenék online keresztes hadjáratba a facebookon, ahelyett, az energiáimat egy valós rendőrségi nyomozás megindításába csatornáznám be. Képzeljük el azt a helyzetet, hogy pár idióta a posztokon, a sok megosztáson, és a komment mezőben gyűlölködők indulatain felbuzdulva felhúzná a lámpavasra a képeken látható arcot. Mindenki boldog, egy-két önbíráskodót vád alá helyeznek, majd rövidesen tovább folytatódnak az állítólagos molesztálások. Akkor most mi lesz? Elkapunk még egy pofára pedofilnak tűnő fazont, és őt is belekapáljuk a játszótér gyepszőnyegébe? Mégis hová vezet ez? Mondjátok, hány ártatlan megölése vált ki egy megsimogatott gyerektestet?

Tegyük fel, hogy az illető történetesen tényleg pedofil. Pusztán emiatt még nem kell sem kiátkozni a társadalomból, sem bezárni, megölni pedig még annyira sem. A pedofília, mint hajlam, ami önmagában még semmit sem jelent. Nem tett, csak hajlam. Egy képesség, ha úgy tetszik. Bennem is, akárcsak minden emberben megvan a lehetősége annak, hogy adott körülmények között megöljek valakit, de emiatt még senkinek sincs joga gyilkosként kezelni engem. Valahogy így van ez a pedofíliával is. És ha a megvádolt illető tényleg kiskorúakra gerjed, és valóban ő molesztálta a gyerekeket, akkor sem lehet emiatt lejáratni, megcsonkítani, vagy lebaltázni. Még akkor sem, ha utóbb maradéktalanul kiderül a bűnössége. Sajnálom, nem sajnálom, egy jogállamban ez nem így működik.

„A faszát levágni jó életlen késsel hagy szenvedjen hogy dögölne meg. Mé nem tudta má valaki agyonbaszni a rohadékot? ? ? ?”

Az átlag netbarbár erre persze azt mondaná (nyilvánvalóan nem ilyen szavakkal, és nem nyelvtanilag helyesen…), hogy ez csak intellektuális csűrés-csavarás, jogi okoskodás, elvi síkú értekezés, a valóságban csak a halott pedofil a jó pedofil, agyon kell csapni mindet a gecibe! De ez nem így működik. Aki esetleg látta a dán Jagten, azaz Vadászat című (egyébként remek) filmet, az pontosan tudja, hogy mi a helyzet a pedofília-stigmával: akire egyszer rásütötték, az soha többé nem lesz képes levakarni magáról. Ez nem játék, nem olyan, mint amikor valakit leprolizol, vagy lenácizol amolyan retorikai manőverként, ezzel konkrétan ki lehet írni embereket a társadalomból. Csupán bemondás alapján. És egy ponton túl (ami nagyon hamar eljön), már teljesen mindegy, hogy az állítás igaz-e vagy sem. Mert a lelki szemei előtt mindenkinek megjelenik a valós vagy elképzelt gyereke, akit a világ legundorítóbb szörnyetegének mocskos kezei taperolnak. Az emberek elképzelik, ahogy a kis ‘szemünkfénye Julikához egy álló péniszű idegen odadörgölőzik, meztelenre vetkőzteti, megrontja, lefotózza, majd otthon még plusz önkielégítést végez a fotókra… és ez kicsapja náluk a biztosítékot. Egyébként joggal, nyilván senki sem kívánja, hogy a gyerekével (vagy valakinek a gyerekével, akit a szituációba az önsokkolás kedvéért beleképzel) ez történjen. Ezt a sok rémképet aztán kivetítik valakire, mert a felgyülemlett párának szükségszerűen kell egy kondenzációs mag, amin lecsapódhat.

Ő lesz a PEDOFIL. Illetve ő lesz minden pedofil. Na, őt egyszerűen el kell pusztítani, úgy, ahogy a telet jelképező szalmabábot elégetik a máglyán. Jönnek a mentálisan barlanglakóvá visszavedlett alfa hímek, és eliminálják a veszélyt, még akkor is, ha nincs konkrét veszély, vagy nem abból az irányból jön. Szükségük van rá, hogy megnyugodjanak. Érezniük kell, hogy tettek valamit: megvédték a falkát, megmentették a törzset, legyőzték a sötétből prédára leső kardfaszú tigrist. Mert nem lehet abban a tudatállapotban létezni, hogy az ismeretlen pedofil bármikor megronthatja a gyermekedet. A félelem gyűlöletet szül… a gonoszt ki kell űzni a világból, és ennek csak egy módja van: az ellenség szimbolikus vagy konkrét eliminálása, így purgáljuk ki a veszély gyökerét. Csakhogy ez nem a mi feladatunk, hanem a rendvédelmi szerveké, akiknek esetleg képessége, de mindenképp kötelessége van eljárni az ügyben.

„FIGYELEM A KÉPEN LÁTHATÓ FÉREG ÓBUDA JÁTSZÓTEREI KÖRNYÉKÉN GARÁZDÁLKODOTT EDDIG. EME BEJEGYZÉST MOST ÉN KÉRLEK TITEKET AHOVA TUDJÁTOK VIGYÉTEK ISMERJE MEG MINDENKI A FOTÓN LÁTHATÓ GYÖKERET…”

Ha van valódi hibás ebben a történetben, akkor az a rendőrség, hiszen egy több éve húzódó, lassan lincshangulatba hajló állapotot vesznek félvállról, hagynak figyelmen kívül, és söpörnek a szőnyeg alá, mikor épp milyen kedvük van. Kiküldenek egy rendőrautót a játszótér mellé? Komolyan?! „…a rendőrség egyetlen, értékelhető bizonyítékot vagy tényt tartalmazó fejjelentést sem kapott az üggyel kapcsolatban.” (idézet az Origo által közzétett cikkből) Mi van? Ne az állampolgároknak kelljen már nyomoznia és bizonyítékot gyűjtenie az elkövető ellen! Hát pontosan ez lenne a rendőrség dolga. Valaki (az ismeretlen tettes, ugye) taperolja a gyerekeket a játszótéren, erre ők értékelhető bizonyítékokat meg tényeket akarnak? Pontosan mit? Személyi igazolvány számot? Lakcímet? Videofelvételt, miközben a gyanúsított épp egy 8 éves kislányt erőszakol? Abszurdum… és akkor még nem beszéltünk a helyi önkormányzat által újonnan létrehozott pedofil bejelentő forródrótjáról, mely már papíron is nevetséges, és a gyakorlatban teljességgel haszontalan, de legalább alibinek megteszi, hogy úgy tűnjön, csinálnak valamit.

Érthető, hogy az ilyen tötymörgés hatására a szülők idegesek, és saját kezükbe veszik az ügyet (megy a rimánkodás, és még tüntetést is szerveznek), csak természetesen ez nem old meg semmit, de a felindultságukat és az éberségüket legalább csökkenti. Pszichológiailag teljesen mindegy, hogy a valódi elkövetőt kapják-e el. Ha igen, akkor azért lehet megnyugodni, ha meg mellé lőttek, akkor azért… mert az eset miatt a valódi molesztáló úgyis óvatosabb lesz, egy ideig megmarad a gyerekpornó videóknál, és kivárja, amíg a nyárspolgárok a férfiúi kompetensségük teljes tudatában visszasüppednek a hétköznapok tétlenségébe. Megvárja, amíg az apukák inkább fent maradnak meccset nézni, és nem állnak őrt a játszótereknél ökölbe szorított kézzel, és akkor majd újra elkezdődik a simogatás. De mondok még vadabbat is! Amíg a gyereked kiskorú, addig csak a pedofilok (és egyesek szerint a migránsok) által van szexuálisan veszélyeztetve, viszont amint nagykorú lesz, mindenki (értsd: MINDENKI) által veszélyeztetve lesz, kivéve a pedofilokat. Lehet, hogy ez kissé provokatív, de akkor is így van. Apuci szeme fénye addig van a legnagyobb biztonságban, amíg nem tölti be a 18-at, onnantól kezdve szabad prédája lesz a teljesen átlagos szexuális ragadozóknak (mint amilyen a fater is volt annak idején…), és ezt nem lehet azzal megszüntetni, hogy leöklözöl pár járókelőt, vagy kitombolod magad néhány kommentben. Reménykedjünk, hogy a BRFK felszabadít néhány járőrt az elsősegély csomag nélkül autózók és biztonsági övet be nem kapcsolók elleni életbevágóan fontos vadászat alól, és végre történik valami mozgás ebben az ügyben is.

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Még több Kommentár