logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2014/04/06 / Szerző: Kitahito

Mindenkinek jár egy Rajmond!

Egyik kedves elfoglaltságom a régi magazinok olvasgatása. Sok kincs porosodik e megsárgult lapokon, arra várva, hogy a kíváncsi felfedező kihantolja őket.

NewspapR

Egyik kedves elfoglaltságom a régi magazinok olvasgatása. Sok kincs porosodik e megsárgult lapokon, arra várva, hogy a kíváncsi felfedező kihantolja őket.

A legújabb gyöngyszem a Képes újság (biztos sokat gondolkodtak a névválasztáson…) 1992. október 17.-én kiadott számának 29. oldaláról került elő. Alulra besuvasztva megbújik a levelezőtársat keresők rovata, és ott bukkantam rá erre a hirdetésre:

„Fityó Anita (2700 Cegléd, Kossuth Ferenc u. xx. xx. lh.) Arnold, Krisztián, Rajmond, Richárd, Szabolcs nevű, 11-13 éves fiúk fényképes levelét várom.”

Legyünk jóhiszeműek, és feltételezzük, hogy Fityó Anita neve mögött nem egy 45 éves, kissé válogatós pedofil bújik meg. Felmerül a kézenfekvő kérdés: miért pont ezek a nevek? Értem én, hogy jó dolog a tudatosság, de ha valaki ennyire specifikus érdeklődési körrel rendelkezik, az kissé megnehezíti a párválasztást. Még ha olyasmiről lenne szó, hogy nem dohányzó, absztinens, vagy rövid hajú levelezőtársat keres, akkor még megérteném. Ezeken a dolgokon lehet változtatni. Itt van egy kis mozgástere az embernek. Viszont ha csak Arnold, Krisztián, Rajmond, Richárd és Szabolcs jelentkezhet (ráadásul 11-13 éves között, akik ugye gyakran olvasnak újságot…), akkor meg kell kérdeznem… miért? Miért nem jó Fityó Anitának egy Béla, József vagy Gerzson? Egyáltalán, hogy merül fel egy ilyen szűrő? Anita úgy gondolta, szívesen lenne mondjuk XY Arnoldné? Nekem is vannak levelezőtársaim Japánban, a Fülöp-szigeteken, Kanadában, de egyszer sem jutott eszembe, hogy a neve miatt válasszak ki vagy ejtsek valakit. -Bocs Domingo, azt hiszem meg kell szakítanunk egymással a kapcsolatot, én csak Diego nevű emberekkel barátkozok, ismerkedek. Számomra ez a hirdetés annyira bizarr, annyira szürreális,hogy nem is értem… mindenesetre remélem, Fityó Anita megtalálta, akit keresett, vagy legalább hajlandó volt kicsit mérsékelni az elvárásait.

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

After Earth

Következő kritika:

Metropia

Még több Kommentár