logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2015/01/05 / Szerző: Kitahito

Idén is…

Miután a szilveszteri nembulizás másnapján kivakartuk magunkat az ünnepek utáni depresszió kora délutáni hányadékából, elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy merre is tartunk most, és mit ígér nekünk ez a csodálatos új esztendő. Lesz tánc? És ami még fontosabb: lesz zárcsökkentés?

Cleanup

Véget ért az év. Elkezdődött egy új. Az élet körforgása, saját farkába harapó kígyó…stb. 2015 sem lesz más, mint az előtte lévő, vagy elkövetkező évek. Afrikában továbbra is kalasnyikovot lóbáló bennszülöttek ölik egymást a Vöröskereszt segélycsomagokért. A Gucci cipőket még mindig kínai gyerekmunkások készítik, éhbérért, de büszkén. A mexikói kartellek idén is levágott emberfejekből rakott piramisokkal ékesítik majd a játszótereket. Egy kutya láncon tartásáért továbbra is kínhalál jár az állatvédő fórumtinik és menopauza felé gravitáló facebook anyukák szerint. A tolerancia jegyében az Eurovíziós Dalfesztivált ezúttal is a lehető legdeviánsabb jelölt nyeri meg, legyen az egy hátrányos helyzetű cserepes muskátli, vagy egy migráns hátterű kerekesszékes zsíros kenyér. Idén is drágulni fog minden, de legalább még lehet adómentesen véleményt nyilvánítani. Stephen King ebben az évben is ki fog adni legalább 3 könyvet. Tovább csúszik az “ojró” bevezetése. Lesz MondoCon. Talán lesz egy kis nyugtunk, de nincs okunk reménykedni. A bulvár idén is bedugja majd szőrös mancsát az ajtórésbe, hogy semmitérő celebek ripacskodásával gazdagíthassa mindennapjainkat.

„Any new beginning is forged from the shards of the past, not from the abandonment of the past.”

Lesz globális felmelegedés és globális lehűlés. Globális lesz a világvége várás is. Lesznek tüntetések, és továbbra sem lesz semmi értelmük. Új Marvel film is lesz majd, blockbuster. Szeretni fogják, mert Pókember, vagy legalább Superman. Lesz akció az Auchanban. Lesz persely a hajléktalanok kezében. Lesznek hajléktalanok is, sőt, egyre többen lesznek. De lesz új fajta Milka csoki. Oreós. Vagy Nutellás. Politizálás, na az lesz bőven! És a lényeg most is a szőnyeg alá lesz söpörve. “Ezek a mai fiatalok…” idén sem adják majd át a helyet a buszon. Nem lesz nyugdíjunk (mondjuk nem is volt). Minden rosszabb lesz, mint általában. De majdcsak megleszünk, mint mindig. Szóval minden kb. olyan lesz, mint korábban. Ami működik, azon kár is változtatni. Épp ezért nem izgatom fel magam túlságosan. Térjen hát vissza az összes kerék a maga vájta kerékvágásba, és folytassuk ott, ahol az eldurrantott pezsgős dugóval és levegőbe ejakulált konfettivel ezelőtt abbahagytuk!

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

Neverending Nig...

Következő kritika:

Hotel Blue Pearl

Még több Kommentár