logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2017/08/15 / Szerző: Kitahito

Gerontokrácia Unchained

Nemrégiben belefutottam egy (időközben törölt) cikkbe, melyben egy nyugger blogger arról kesereg, hogy miért nem kaphatnak a magyar idősek annyi nyugdíjat, mint a németek. A mártíromkodás, humble bragging, sárdobálás, minden más társadalmi osztály mélységes és alig palástolt lenézése, valamint a már megszokott (és fals) érvek egyvelegére válaszul íme az egyáltalán nem cinikus és szarkasztikus válaszom. Mondanom sem kell, teljes vállszélességgel kiállok az ország további eladósításának ügye mellett!

Gerontokrácia

Ahogy már Jézus is megmondta: minden társadalmat meg lehet ítélni az alapján, hogy miként bánik a nyugdíjasaival. Sajnos ma Magyarországon azt láthatjuk, hogy az időseket úgy kezelik, mint egy zsák pudvás krumplit, amit a pincében felejtettek, és azon aludtak a macskák. Úgy, mint az wc kagyló pereme alatt összegyűlt ammóniaszagú húgykövet. Úgy bánnak velük, mint a fenékhajlatban kinőtt, elmérgesedett, ragadós sárgás levet gennyedző fekéllyel. Egyesek azt mondanák, hogy egy olyan országban, ahol a nyugdíjasok ingyen utazhatnak, 13. havi nyugdíjat meg karácsonyi Erzsébet utalvány-ajándékot kapnak, és büntetlenül törhetik el megemlékezéseken a füttyögők kezeit, nagyapáink generációja igenis magas társadalmi megbecsülésnek örvend és kivívta magának a saját elidegeníthetetlen előjogait. Ez természetesen ostobaság, hiszen tudjuk, az öregeknek (pláne azoknak, akik az interneten blogolnak) még műfogsorragasztóra sincs pénze, nemhogy műfogsorra! Hát nem tudtátok, kedves elégedetlenkedő fiatalok, hogy ez a generáció építette fel a háború után az országot? Ők voltak, akik 40 éven keresztül sarat és faforgácsot ettek, ereszcsatornáról lefolyt zavaros hólevet ittak azért, hogy megteremtsék nekünk ezt a gyönyörű, gazdag, virágzó hazát, melyen rajta van a boldogságos Szűz Mária és a Szentlélek áldása? Hát nézzétek azokat a kérges kezeket, melyeket a panelházak erkélyére tűző napon végzett muskátlilocso… robotolás cserzett ki, reklámszatyrok nejlonfüle dörzsölt véresre, és az államtól kapott ingyen Lada műbőr kormánykereke koptatott simára!

„Ha majd nyugdíjba vonulok, vidékre költözöm, a falu legvégére. Lovat, kecskét, kutyát, macskát, oxigént fogok tartani.”

Ezek az emberek egy életet dolgoztak végig tisztességben, tűrve a történelem legviharosabb évtizedeit, mikor az állam eladósította magát a kedvükért, és mi, ingyenélő, szabad piaci verseny kapitalista jólétében elkényelmesedett fiatalok sajnáljuk tőlük azt a háromszázezres nyugdíjat, mely minden erkölcs és jog szerint megilletné őket! Nem kegyelemkenyeret akarnak ők! Nem alamizsnát, juttatást, vagy járandóságot! Csak azt a nyugati életszínvonalat, melyet az ő kemény és áldozatos munkájukkal itt nem sikerült megteremteni! Basszus, olyan piszkosul megdolgoztak érte! Olyan áldozatos, önzetlen hazaszeretettel lakták be azokat a bérlakásokat! Megérdemelnék, hogy embernek, havi 300-400 ezer forintot kereső embernek tekintsék őket, és ne csak szavazógépnek! Ugye ők független, érett, felelősen gondolkodó szabad magyar állampolgárok, akik egyáltalán nem azokat a pártokat juttatják hatalomra, amelyek a legmagasabb nyugdíjemelést, legdinamikusabb rezsicsökkentést, 13., 14., 15. havi nyugdíjat, és kiemelt szociális státuszt ígérnek! Mindig kizárólag a haza jólétéért húzták be az X-et! Kell a fasznak közoktatás, meg CSOK, mi van az egészségüggyel? Ők minden négy évben megfontolt döntést hoznak, és megválasztják, ami a nek… mármint az országnak a legjobb! A rohadt határon túli magyarok meg nem elég, hogy élvezik a külföldi lét minden örömét, még beleszólhatnak a magyar politikába a szavazataikkal (jó dolgukban már nem tudnak mit kezdeni magukkal)! Gyalázat! Persze tudjuk, hogy kicsivel keletebbre például az ukrajnai magyar nyugdíjasok meg tudnak élni havi 65 euróból, de ezzel most nem kell foglalkozni.

Kalandozó mosogatóhadjárat Londonban? Talán ha a mindenkori kormány nem azzal lenne elfoglalva, hogy a seggét is kinyalja a külföldön ki-tudja-mit-csináló “magyaroknak”, hanem inkább az itt élő, tisztességes, becsületes nyugdíjasoknak is megadná a MINIMUMOT! Azt mondják, hogy a nyugdíjas nem fizet adót! Ez hazugság, mert amikor megveszi a turkálóból a használt ruhát, meg az akciós sóskiflit, a nyugdíjas is befizeti az ÁFÁ-t, tehát jár neki a nyugati 300 ezres nyugdíj! A TESCO-t 1919-ben alapították, fizetett adót, és vállalatként jogi személynek számít, mégsem kap nyugdíjat! De még csak nem is szavazhat! Gyalázat! Pedig tudjuk, aki adózik, az szavazhat is, kivéve persze ha kiskorú, cigány, vagy turista, mert akkor nem. Még akkor sem, ha itt vesz magának ennivalót, innivalót, vagy energiát! Hát logikus! Így csinál az akciós csirkefarhát több százezres nyugdíjat, és szavazati jogot! Meddig akarják még a ‘tudjukkik a sárba tiporni a derék magyar embereket és nagyvállalatokat? Mikor kap végre a kőművessegéd is annyi nyugdíjat, mint az agysebész vagy a politikus megkeres? Hol van a szolgálati BMV? Hol az ingyenes kisvasútbérlet? Na meg a ‘prosztamolúnó?!

A kisnyugdíjas sokad rendű állampolgár a saját hazájában, míg a határon túl lézengők még csak kettős állampolgárok se! Még jó, hogy ésszel szavaztunk, ugye? Kell a fasznak a 20 millió román! Jönnek, és elveszik a nyugdíjunkat, meg az ülőhelyet a húgyszagú BKV járatokon! ‘Ezekamaifiatalok? Ha lettek volna katonák, és ők is énekelték volna az Internacionálét, akkor tudnák, milyen az élet! Hisz a nyugdíjas a teremtés koronája! Nála van a korok bölcsessége, a több évtizednyi RTL Klub és TV2 tanítás! Ők látták az összes Fókuszt, végigkövették a Barátok közt mind a 19 évadát, és a kanapén ülve legalább a 50.000 forintos kérdésig eljutottak Vágó István műsorában, RÁADÁSUL TELEFONOS SEGÍTSÉG NÉLKÜL! A kis fiókos szekrényben ott van szépen mappában 20 évre visszamenőleg az összes érdekes cikk kivágva a Blikkből meg a Kiskegyedből. Mari néni és Pityu bácsi evangéliuma. És kit támogatnak ezek a Fideszes senkiháziak? A rohadt nagycsaládosokat! GYA-LÁ-ZAT! Hát ezért választottuk meg őket, hogy aztán mindenféle jöttment fiatalokat támogassanak helyettünk? Márai Sándor írta egyszer a Népszabadságban: „Még hogy ingyen tankönyv? Én már 6 évesen párttag voltam és 12 órában talicskáztam, ezek meg zacskós tejet isznak reggelire?” De akár idézhetném Móricz Zsigmond méltatlanul elfeledett (vajon ki a felelős ezért, kinek áll érdekében?!), “Gyeptéglákon sír az est” c. versének ikonikus sorait is: „Míg elhagyott utcákon ballagok, odabent esznek az újgazdagok, zsebemben csak pár forint, nem jött meg a postás megint.“. Ezek a magyar nyugdíjas mindennapjának húsba vágóan igaz, őszinte képei. A nyomor, a kitaszítottság és a megvetés jutott nekik osztályrészül.

„Ellentétben azzal, amit talán várna az ember, az évek múlásával a látókör nem szélesedik, hanem egyre szűkül. Az egyszerre idős és bölcs ember inkább szabályt erősítő kivétel csupán.”

És mielőtt valaki azzal jönne, hogy sokan még évekig dolgoznak a nyugdíjkorhatár után is, elfoglalva ezzel a fiatalok elől a munkahelyeket, akik szintén megérdemelnék a nyugat-európai béreket: ha a magyar nyugdíjasok is annyit kapnának, mint a német, osztrák és svájci társaik (vagy mind együtt), akkor nem kéne dolgozniuk. Egyáltalán! És akkor még a fiatalok is kereshetnének többet, persze csak ha ezzel arányosan emelkednek a nyugdíjak is. Eleve, milyen jogon kap többet a német? Ők felépítették Magyarországot a háború után? NEM! Viszont miattuk lőtték azt szét az oroszok, akiket meg szeretünk, mert idejöttek, és felszabadítottak minket a szabadság alól! Hozzájárultak a pénzükkel, hogy Magyarországon villamos- telefon- és úthálózat, vagy akár csak vízvezetékrendszer épüljön? NEM! És mégis, a magyar fiatalok, akiket tisztességben, szeretetben felneveltek a nagyszüleik, nem hajlandóak a nem bejelentett munkával keresett 90 ezres fizetésükből annyi adót befizetni, hogy a tisztes, becsületes, kizárólag az ország érdekeit önzetlenül szem előtt tartó nyuggerek megkaphassák a megélhetésükhöz szükséges minimum 300 ezer forintocskát! Hát honnan lesz így csirkefarhát? Meg új Teleshopos turmixgép (ha most telefonál, kap mellé egy elektromos uborka szeletelőt)? Hogy utazhatnak így ingyen, csúcsidőben, két szatyorral és gurulós kocsival? Itt csak éhen halni lehet! GYA-LÁ-ZAT!

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

Pico x CoCo x C...

Következő kritika:

Ookami Kakushi

Még több Kommentár