logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2023/11/28 / Szerző: Kitahito

Digitális degeneráció, vagy amit akartok!

Ganxsta Zolee kiokosítja a fiatalságot... nem tudjuk, miből, mert igazán ő sem érti ezt az egészet, de a Pest vármegyei rendőrség által nemes egyszerűséggel csak EGYEDÜLÁLLÓ PRODUKCIÓÓÓÓ!-ként aposztrofált akármi ha mással nem is, legalább egy minimális szórakoztató értékkel bír. Szóval mindenki nyugodjon le a francba, a gyermekeink meg lettek védve, 'oszt Boldog karácsonyt!

Gangxsta vs netes csalók

Mindig jó látni, ha hiteles, és az adott témában avatottan elmélyült személyek hívják fel a figyelmet egy-egy társadalmi ügyre. A rendőrség most például lokalizálta a problémát, hogy újabban elszaporodtak az online csalások. Ennek megelőzésére elég lenne általános iskolában egy testnevelés órát beáldozni, és helyette kicsit több számítástechnikát tanítani, vagy ha ez túl nagy áldozatot jelent egy hozzánk hasonló sportnemzetnek, legalább határozottan és közérthetően el kéne mondani, hogy tessék nem megnyitni a Spam mappában található üzeneteket, ne kattintsatok rá mindenféle gyanús linkekre, és lehetőleg ne oszd meg a bankszámlád adatait nigériai hercegekkel vagy magukat Donald Trumpnak kiadó indiai scammerekkel. Nem olyan bonyolult ez, de mindegy.

Lényeg ami lényeg, a rend éber őrei ezt a nagyon egyszerű tájékoztatási feladatot sem voltak képesek rendesen kivitelezni. Kampányuk során legújabban Zana Zoltánt, azaz utcai nevén Ganxsta Zolee-t sikerült megszólaltatniuk, aki az ezredforduló tájékán volt (némiképp) releváns, de a mai fiataloknak nyilván semmit sem mond ez a név. És nem csak a név nem mond semmit, hanem a Döglégy sem, akinek láthatóan fogalma sincs arról, hogy mi a fenéről beszél. Állítólag eredetileg az volt a terv, hogy rappelni fog, mert hát a nagyon hip, nagyon hop, és roppant fiatalos rendőrség tudja, hogyan kell megszólítani a mai tizenéveseket, de aztán valahogy szar került a gépezetbe, vagy Jézus megint kereszthalált halt a bűneinkért, nem tudom, mindenesetre a freestyle helyett valami roppant bizarr dolog kerekedett ki ebből a rövidke videóból. A kezdő képsorok alatt Zolee enyhén apatikus fejjel üldögél, sörrel a kézben elmélkedik a ki tudja min, időnként random megcsókolva a nyakában lógó stilizált keresztet, gondolom azért, hogy a gengszterek istene szabadítsa meg őt ettől az ostobaságtól, majd vágás, és már a lépcsőn állva látjuk: beszélni kezd, és bár ne tenné!

„Én most figyelmeztetlek benneteket egy olyan dologra, amit nem is értek.”

A digitális degeneráció delirált prófétája kijelenti, hogy fingja sincs ehhez az egészhez, majd nagy nehezen lebillegi magát a lépcsőn, és visszaül az asztalához, hogy a kezében tartott papírból felolvassa a rendőrség marketinges géniuszai által megírt szöveget. Ne adjátok ki az adatokat! – mondja, és mi minden szavával épülünk és gazdagodunk, hisz eddig az összes szembejövő embernek megadtuk a belépőkódjainkat, bele se gondolva, hogy ez esetleg visszaélésekre adhat okot, de most, hogy Ganxsta Zolee részegen felhívta erre a figyelmünket, a fejünkhöz kapunk, hogy basszus tényleg! Látjuk, milyen súlyos a szitu, emberünk is csak az IQ pontjaival vetekedő véralkoholszázaléknak köszönhetően tudja megőrizni a józan eszét, egyébként eluralkodna rajta a totális kétségbeesés! Helyén van a hangnem, akárcsak a mondanivaló! Jó, nyilván nem én vagyok a célközönsége ennek a remekbe szabott kampánynak, bár nem tudom elképzelni, hogy valójában ki is lehet az, hiszen az a 70+-os réteg, akit ilyen óvodás szintű evidenciákkal kell kiokosítani, azok pont nem fognak bizalmat szavazni egy pajeszig tetovált wannabe bűnözőnek, aki egy sörért cserébe bármit, és annak az ellenkezőjét is belemondja neked a kamerába, de persze nekem nincs gyakorlatom abban, hogy az adófizetők pénzét ilyen faszságokra pazaroljam, szóval nyilván nem vagyok túl kompetens ebben a kérdésben.

Cserébe viszont Zolee sem az, ám ő legalább már hallott olyan emberről, akit (valakik, valamilyen módon) átirányítottak egyik helyről a másik helyre, és közben 15 millió forintot legomboltak róla! Na, BOOM a fejbe! Hát igen, ez itt a digitális vadnyugat, itt tényleg bármi megtörténhet! Nagyon ködös ez az egész, még a legprominensebb rapperek sem igazán értik, hogy mi folyik itt, tele van minden idegen kifejezésekkel, és valahogy milliók tűnnek el! Á, hagyjátok ezt a world wide web dolgot a francba, olvassatok inkább Metropol-t, vagy nézzetek M1-et, abból baj nem lehet! Összességében nem sok infó derült ki ebből a két percből, de legalább most már tudjuk, hogy van itt valami megfoghatatlan virtuális fenyegetés, amitől óvakodnunk kéne. Ez a veszély bár nagyon zavaros, de nagyon valós! Hisz látjuk hogy szegény Zana Zoltánt is megpróbálták átverni egy sms üzenettel, miközben a maga ügyefogyott módján próbált minket figyelmeztetni a közeledő veszedelemre! Milyen szerencse, hogy pont ott volt a stáb, hogy dokumentálja a pillanatot, így aztán kétség sem férhet hozzá, hogy itt komoly dolgokról van szó! Csak tudod, ha ilyen súlyos a helyzet, és jobbra-balra röpködnek az átverő üzenetek, akkor a rendőrség munkatársainak talán nem Ganxsta Zolee-val kéne viháncolniuk, hanem tájékoztathatnák a lakosságot rendesen is. Meg hát ugye nyomozni sem ártana ahelyett, hogy minket vegzálnak a bűnmegelőzés paródiájával, végeredményben a mi nyakunkba tolva a felelősséget. Persze mit várunk? Ebben az országban már kb. senki sem hiszi el, hogy a rendőrség erőszakszervezete értünk működik. Még szerencse, hogy a biztonság ígéretéért szép lassan feláldoztuk a szabadságunkat, ugye?

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Még több Kommentár