logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2022/12/27 / Szerző: Kitahito

Berki Krisztián szelleme visszajár a kattintásokért

Nagyon úgy néz ki, hogy Berki Krisztián lelke nem nagyon akar békében nyugodni, és rendre megjelenik erre-arra, hogy ismét a címlapokra kerülhessen. Látjuk, még a Kaszás sem tarthatja távol a bulvárhírnévtől, gyakorlatilag muszáj neki kísértenie. Az ilyesmi előfordul, ugye. Véletlenül sem arról van szó, hogy mindenféle roha... kétes erkölcsű egyének arra használják fel a celeb halálát, hogy 5 perc rivaldafényért parádézhassanak a sztárvilág rovatokban, és haknizhassanak a gyászukkal. Ááá, hová gondolsz?!

Berkiszkij

Nyilván lehet arról vitázni, hogy jobb hely lett-e a világ Breki Krisztián halála óta. Valószínűleg ezúttal kevesebb busz előtt fognak büntetőfékezni, kevesebb herezacskó lesz kivasalva és kevesebb önkormányzati választást züllesztenek majd le egy vásári kutyakomédia szintjére. A Berki életmű nem túl impozáns, tudjuk. Lehetne szépíteni, de minek? Halottról igazat, vagy semmit. Én valahol sajnálom, hogy ennek a közéleti szereplését tekintve kifejezetten visszataszító, és úgy lényegében minden általam ismert szempontból ellenszenves, de alapvetően nyilván sérült lelkű embernek most már nem lesz lehetősége arra, hogy megváltozzon, és rálépjen arra az útra, melyet végig járva meg tudná váltani magát. Alapvetően nem is kívánom a személyét és a magyar közéletben elfoglalt szerepét hosszabban kitárgyalni, azt hiszem mindenki, aki rendelkezik egy minimális jó ízléssel, az le tudja vonni a megfelelő konzekvenciákat. Sokkal inkább érdekesnek találom azt, hogy vannak, akik nem képesek elengedni Berkit. Pontosabban (de nem helyesebben) épp fordítva: úgy látszik Berki nem tudja itt hagyni ezt a létsíkot. Egyszerűen nem megy neki. Vonzza a rivalda fénye, mint egy molylepkét. Szokásom figyelemmel kísérni a Blikk és hasonló hitvány szennylapok “híreit”, egyrészt a saját szórakoztatásomra, másrészt mert a zavarosban halászva is ráakadhatunk olyasmire, amiről érdemes értekezni. Ez történt most is. Felfigyeltem például arra, hogy a májusban elhunyt celeb látványosan nem akar békében nyugodni, még a túlvilágról is visszajár, annyira szeretne bekerülni a life tv reggeli műsorába!

Rendre feltűnik ugyanis családtagok, barátok, önjelölt médiumok előtt, hogy üzenjen valamit, parán ácsorogjon, vagy épp megbabonázza Hajdú Péter futógépét. Jaj, hát ez a Berki és az ő poénjai! Nem tud elszakadni ettől a földi léttől, dolga van itt, méghozzá látható módon az, hogy Katona Renátának (művésznevén Berki Mazsi), Hajdú Péternek és Kiss Katónak újabb és újabb bulvárcikkeket hozzon össze. Ilyen ember ez a Krisztián, egy igazi barát, férj, és túlvilági kliens, mindenkinek csak jót akar, önzetlen és nagyvonalú. Elmondhatná nekünk például azt, hogy mi van a halál után, látta-e azt az ominózus fényt az alagút végén, vagy épp adhatna némi felvilágosítást a szellemlét milyenségéről… de hát ugye az ki a francot érdekel? Fontosabb, hogy kiderüljön helyette: a halott Berki hálás Hajdú Péternek, amiért az ilyen nagyszerű, remek barátja volt, aki sosem ítélte el, ám mindig támogatta! És hát Mazsi is érzi a férje jelenlétét, akit annyira borzasztóan szeretett, hogy 5 hónappal a halála, és 2 hónappal Berki rendszeres (állítólagos) szellemlátogatásai után gyorsan összejöjjön valaki mással, mert a nagy Instagram l’amour emlékéből nehezen lehet a high life-ot finanszírozni. Ne feledkezzünk el Katóról sem, aki az elkövetkezendő 10 évet azzal fogja tölteni, hogy különböző közéleti személyiségeknek tolmácsolja Berki épp aktuális közlendőjét, természetesen mindezt publikusan, a Blikk, a Ripost, a Bors és más hasonlóan színvonalas sajtótermékek szócsövén át. Ilyenkor kezd el az ember igazán hinni a túlvilágban! Hát mi más bizonyíték kell még?! Milyen kétségeink lehetnek ezek után? Hisz itt van nekünk Kató, a tetovált, kiöregedett pornószínésznőre emlékeztető atlantiszi fénymágus, hogy rendszeresen ‘halállássa Berkit, aki kedélyesen elbeszélget vele az épp aktuális celebhírekről, majd írat egy SMS-t Hajdú Péternek (igazolva, hogy ő a legnagyszerűbb ember a világon, eskü, csak kitörlődött a telefonból!), akit még plusz meg is látogat, hogy zörögjön, csattogjon kicsit, és kiírja a nevét egy futópad kijelzőjére! Vagy Mazsi, aki már rohan is a Blikkhez, ha a kislánya NEM A MEGSZOKOTT IRÁNYBA NÉZ, mert akkor szellemet látott! Mi másról lehetne szó? Ott volt a jelenlét, Emma Katerina meg látta, na! Hát már ez is elég lenne minden kétkedőnek és köpködőnek, de most kapaszkodjunk meg, mert jön a plot twist!

Tegnap este a fürdőszobában voltam, épp a lefekvés előtti fogmosást intéztem. Mikor öblögetés után a mosdókagylóba köptem, a habból legnagyobb meglepetésemre egy név rajzolódott ki: BREKI! Ja nem várj… Berki! Hát én úgy megijedtem, hogy egyből háromszor is keresztet vetettem, és elmondtam egy Miatyánkot. Távozz innen Krisztián! Gyorsan visszasiettem a szobámba, és már meg is nyugodtam volna, mikor is egy jelenlétet éreztem az ágyamnál! A kutyám volt az. De ekkor észrevettem egy árnyat, pont mellette. Berki Krisztián. Onnan tudom biztosan, hogy zöldesen fluoreszkáló alakjának derengéséből tökéletesen ki lehetett venni a kivasalt herezacskóját, és azt a mosolygós barna maszkot, amit a Puszér Róberttel szembeni per bírósági tárgyalásán viselt. Meg kell mondanom az őszintét ‘Maónika kedves, én bizony megrémültem. A kutyám is megrémült, és egy nem természetes pózt vett fel, tehát rögtön tudtam, hogy baj van, egy bulvár igencsak kompatibilis baj. Cselekednem kellett, méghozzá gyorsan! Odarohantam a könyvespolcomhoz, lekaptam róla a Lear királyt, hátha azzal elijeszthetem a polterguy-t, de csak kihúzta magát, profilból rám nézett, és némiképp teátrálisan így szólt:

Gaz hajdú, vond el véres jobbodat! Miért vesszőzöd a ringyót? Saját hátadra verj.

Ezen a ponton értelmetlen lett volna ellenállni, látszott, hogy Berki okkal van itt, komolyan gondolja ezt az egész jelenés dolgot. És valóban. Megkért, hogy közvetítsem az üzenetét mindenkinek, egy nagyon fontos és igaz üzenetet. Azt mondta, hogy minden korábbi megjelenése kamu, ezelőtt nem mutatkozott meg senkinek szellemként, és ezután sem fog kísérteni soha többé. Mindenki, aki mást állít, egyszerűen hazudik. A halálán és a vitatható hírnevén élősködni vágyók találják ki ezeket a meséket, hogy a lehető legszégyenteljesebb és leggusztustalanabb módon kicsikarjanak maguknak valami kis előnyt. Próbáltam azzal érvelni, hogy ez így talán egy kicsit erős, és lehet, hogy nem kéne ilyen szavakat használnia, mert hát mégiscsak szegény, vérző szívű gyászolókról beszél, akik a veszteség fájdalma és a sorscsapás elmondhatatlan súlya miatt talán csak képzelegnek, vagy ily módon próbálják enyhíteni lelki gyötrelmeiket, és ezért legalábbis elnézőbbnek kell velük lenni, de Berki szelleme borzasztóan fel volt háborodva az általa erkölcstelenségnek és szemérmetlen hullarablásnak nevezett tetteken, azon, hogy Mazsi a lányát felhasználva avászkodik a címlapokra, hogy Hajdú Péter arra használja fel ezt a tragédiát, hogy magát fényezze és újabbnál újabb interjúkat adhasson, hogy Kató reklámot csinál a halálából és olyan szavakat ad a szájába, melyeket sosem mondott vagy mondana. Nem hallgatott rám. Azt kérte… nem, követelte tőlem, hogy az szavait pontosan úgy és olyan formában adjam át, ahogy azokat ő tette, ne próbáljam meg levenni az üzenete élét, mert különben visszatér, és tönkreteszi a szobabiciklimet. Mit tehetnék, egy halott (most már tényleg utolsó) kívánságát tiszteletben kell tartani, még akkor is, ha ez mások számára kissé kellemetlen. Búcsúzóul flexelt egyet, és azt mondta: rózsabimbó. (Fogalmam sincs, hogy mire utalhatott vele.) Ezt követően egy halk pukkanás kíséretében eltűnt, és nem maradt utána más, csak némi égett aszfalt és kaucsukszagú füst.

Nehéz ehhez mit hozzáfűzni, azt hiszem hajdani celebünk szavai önmagukért beszélnek. Talán azt tudnám javasolni, és nem csak az érintetteknek, hanem úgy mindenkinek, hogy ha életében nem is érdemelte ki, legalább halálában adjuk meg Berki Krisztiánnak a tiszteletet, és hagyjuk végre békén. Adjuk át őt a földnek és a feledésnek. Így lesz a legjobb.

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

A “kamion...

Következő kritika:

Hogyan fenyeget...

Még több Kommentár