logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2022/04/19 / Szerző: Kitahito

Beauty blogger lettem, deal with it!

Hosszú évek ténfergő útkeresése után most végre megtaláltam azt a területet, ahol igazán érvényesíthetem a tehetségemet és csalhatatlan ízlésemet. Mondjunk hát búcsút a filmeknek, köszönjünk el végleg a videójátékok világától, undor és elborzadás tetszőleges keverékével zárkózzunk el a közélettől, és még a magyar slágereket is száműzzük tudatalattink legsötétebb zugába, mert mostantól (egy cikk erejéig) csak és kizárólag szépségápolási tanácsokat fogok adni a kisérdeműnek. Beauty blogger lettem, bitches, deal with it!

Beauty blogger

Vége van a télnek, közeleg a nyár, és az embernek muszáj a toppon lennie. Sajnos rohanó világunkban nem jut annyi időnk a külsőnkre, mint szeretnénk. A sietség, lustaság, és az apró kompromisszumok miatt végül nem tudjuk a legjobb formánkat hozni a hétköznapokban. Ám ennek nem kell így lennie! Sokan megkérdezik tőlem nap mint nap, hogy mégis milyen szépségápolási szerekkel őrzöm meg bőröm frissességét, hajam üde csillogását, körmeim gyöngyházfényű ragyogását, és mi a titka kellemes, nőiesen maszkulin illatomnak. Nos, végre fény derül az igazságra, hisz közkívánatra átnyújtom nektek féltve őrzött kincseimet, ha úgy tetszik, egy kis énidő-csomagban. Előre le kell szögeznem, hogy egyik termék gyártója sem keresett meg szponzorálási ajánlattal, és nem vett rá, hogy valamilyen ellenszolgáltatás fejében a felmagasztaljam ezeket a produktumokat. Ez itt az őszinte, és mindennemű befolyásolástól mentes véleményem. Felejtsük el a kémiai hámlasztást, a lipideket, retinolt, karnitint, kreatint és a tonereket, öntsük ki a pH-semleges, antioxidáns hatású szulfátmentes hajbalzsamunkat, kukába a millennial pink, magasan pigmentált púderkollekcióval, és nincs már szükség benzoil-peroxid és shea vaj tartalmú kókuszolajos kézápoló krémekre vagy magas faktorszámú perzsa selyemakác kivonatból készült ránctalanítókra sem! A hatás, vagyis a makulátlan szépség garantált (jótállási jegyet ugyanakkor nem adok). Vágjunk is bele! Mármint a szépségbe!

-Szappan: évek óta nagy kedvencem, egy igazi multifunkcionális termék. A bőr egész felületét tisztítja és ápolja, csökkenti az irritációt, halomra gyilkolja a kórokozókat, és még kellemes illatú is! Minimális összetevő lista, semmi felesleg, nincs hozzáadott mesterséges adalékanyag, cserébe viszont friss és élettel teli lesz tőle a bőröm, a nosztalgikus aromája pedig (különösen a méltán híres MOSÓSZAPPAN márka esetében, melyet kifejezetten ajánlok azoknak, akik imádják a visszafogott, de ugyanakkor inkább semleges vagy langyosabb tónusú vaníliás-parmezános-elefántcsontos színeket.) minden alkalommal kivívja a környezetem elismerését. Természetes, hipoallergén összetevőinek köszönhetően erősíti a bőr felső védőrétegét, ápolja és óvja a hajlatok legérzékenyebb részeit is. Ami tudvalevőleg hasznos dolog!

Apu selymes, hidratált bőrű keze vagyok.

Nem meglepő, hogy a morózus, margarinhoz hasonló textúra ellenére lassan habzik fel, viszont hagy maga után egy egészséges, üde ragyogást, ami tökéletes sminkalapot képez(ne, ha használnánk ilyen szépségápolási termékeket, de persze ne tegyük, mert teljesen felesleges!). Mondanom sem kell, hogy a használata a hajamnak is ellenálló volument és tartást biztosít. Külön érdekessége egyébként, hogy a szappan csomagolásának megalkotásakor direkt nagy hangsúlyt fektettek az újrahasznosíthatóságra, így a megszokott műanyag borítás helyett papírt, szövetet, vagy egy kis darabka indokolatlan és impraktikus kukoricacsuhét használtak. A szappan kiválóan kezeli még a nyári meleg okozta erősebb izzadást is, valamint képes eltávolítani a legmakacsabb szennyeződéseket, különösen, ha a következő termékkel együtt használjuk.

-Csapvíz: nem összekeverendő szénsavas rokonával, az ásványvízzel. Sokféle márka közül válogathatunk, de én személy szerint az 1868-tól működő Fővárosi Vízművek klasszikus, három atomos termékcsaládját használom. Eddig még nem volt rá komoly panaszom, mondjuk a korrektség kedvéért meg kell jegyeznem, hogy a 2001-es széria kicsit klórosabb volt a kelleténél. Őszintén be kell vallanom, amióta az eszemet tudom, a csapvíz mindig a fürdőszobám elengedhetetlen kelléke volt. Egyszerűen nem tudok meglenni nélküle, kb. fél nap után érezni kezdem a hiányát! Igazból már az első használat után észrevettem a változást, nagyon kellett ez az extra hidratálás a bőrömnek, azonnal puhább és teltebb lett, valamint szinte rögtön visszanyerte eredeti fehér színét. Meglehet merész kijelentésnek tűnik, de én az eddigi évek tapasztalatai alapján úgy gondolom, hogy a víznél talán nincs is jobb szer a szervezet hidratálására! Amellett, hogy a dihidrogén-monoxidot szinte végtelen különböző módon használhatjuk fel, azért ne feledkezzünk meg a tradicionális módszerekről, melyeket már a nagyszüleink is ismertek és előszeretettel gyakoroltak!

Nincs is jobb egy békés, zavartalan zuhanyzásnál!

A felhasználók két nagy táborra oszlanak: egyesek a zuhanyzás mellett teszik le a voksukat, mások viszont a fürdést részesítik előnyben. (A hőfok tekintetében is hasonló pártosodást figyelhetünk meg egyébként.) Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba! Anélkül, hogy határozottan állást foglalnék ebben a kérdésben, alapvetően elmondható, hogy nincs jó vagy rossz megoldás, egészen addig, míg alaposan összekenjük testünket a csapvízzel. Viszont bizonyos szélsőséges esetekben nincs lehetőségünk arra, hogy egész valónkat átadjuk a víz nedves ölelésének. Ilyenkor számos alternatíva közül választhatunk, melyek bár nem jelentenek teljes értékű megtisztulást, azért nagyon hatékonyan tudják orvosolni a lokálisan jelentkező problémáinkat. A csapnál megmoshatjuk az arcunkat és a kezeinket, kiöblíthetjük a szánkat, vagy akár gargarizálhatunk is, csak hogy párat említsek a megannyi opcióból. A csapvíz tényleg csodálatos, és a szappannal együtt olyan ütős párost alkotnak, mely gyakorlatilag verhetetlen. Az egyetlen gond vele, hogy kifejezetten anti anti-aging hatású, tehát ha rendszeresen használod, akkor sajnos meg fogsz öregedni, igaz, nem túlságosan gyorsan.

-Nátrium-hidrogén-karbonát: igen, jól látjátok! Kicsit talán meglepő lehet, de a szódabikarbóna még mindig a szájápolás bajnoka. 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlaná, ha a Colgate-lobbi nem vette volna meg őket több évre elegendő ajándék fogkrémmel. Még véletlenül se tévesszen meg senkit a folyamatos és tudatos dezinformáció: ez az érdes érintés a legjobb dolog, ami a szád belsejével történhet. Annyira megdöbbentően hatékony, hogy még fogkefére sincs szükség ahhoz, hogy megkezdje áldásos tevékenységét a zománcon. Annak idején totálisan hirtelen felindulásból vettem meg, de első használatra beleszerettem, ugyanis egyrészt tényleg MINDENT eltávolít, másrészt nem hagy maga után gusztustalan, mentolos érzetet, mint a fogkrémek. Olyan ajánlat ez, amire nem lehet nemet mondani!

Behold the true power of sodium bicarbonate!

Nekem elég érzékeny a nyelvem, de legnagyobb meglepetésemre egyáltalán nem irritálta, pedig tartottam tőle, hogy csípni, vagy marni fog, de nem történt semmi ilyesmi! Mivel egy sóról van szó, erősen karcos, valamint lúgosító hatása is van, ami elősegíti a fogínyvérzést, vagyis a száj természetes öntisztulási folyamatát, valamint kimossa a szájüregből a baktériumokat és méreganyagokat, egészségesen fémes leheletet eredményezve ezzel. Íze kissé szokatlan, de egyáltalán nem zavaró, nagyon picit bizsergeti az ajkakat, ami elsőre talán kellemetlen lehet, de hamar meg lehet szokni. A Nátrium-hidrogén-karbonát bármelyik ABC éves kollekciójában megtalálható, általában tetszetős, 20 g-os kiszerelésben, de ha szerencsénk van (illetve ha ismerjük az eladót…), akkor szert tehetünk az 1 kg-os limitált kiadásra. Elsősorban azok fognak hozzám hasonlóan első látásra beleszeretni, akiknek szükségük van némi extra törődésre szájtájékon, vagy szeretnének egy kis kakaós kalácsot, túrós rétest, esetleg baracklekváros fánkot tenni a család asztalára. Használat után rögtön felhasználható, és biztos lehetsz benne, hogy az összes édesszájú lurkó hálás lesz érte!

Hát, nagyjából ennyi lett volna. Végre valahára lehullott a lepel, nem maradt több misztérium! De ne aggódjatok, nemsokára visszatérek 10 hihetetlen érdekességgel a tusfürdők világából, és már készül a DM-es dekorkozmetikai gyorstalpaló is, mely segít eligazodni a férfi szépségápolás rejtelmeiben, szóval tartsatok velem legközelebb is, addig pedig mindenkinek csodálatosan szép, mélyhidratált napot kívánok!

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Még több Kommentár