logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2016/03/10 / Szerző: Kitahito

Alig leplezett átverések

József Attila annak idején igen frappánsan fogalmazta meg a lét és moralitás alapvető dilemmáját: „Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis." Szerencsére eljött a napja, hogy ezt az égető problémát végre feloldjuk, egyszer és mindenkorra eldöntve a kérdést.

Reklám

Az elmúlt napokban azzal szórakoztattam magam, hogy siralmas apróhirdetéseket olvasgattam különböző online portálokon. Először természetesen a szexpartner kereső oldalakat böngésztem át, de úgy tűnt az utóbbi hónapokban a lányok megtanultak fogalmazni, és már nyelvtanilag is helyesen várják igényes urak jelentkezését diszkrét magánlakásukban egy kis huncutkodásra. Szóval fogtam magam és átnyargaltam a Pesti hirdető weblapjának vegyes rovatába (mert mi lehetne biztatóbb a vegyesnél), és rövid olvasgatás után a következő gyöngyszemekre bukkantam:

1.: Alapítvány támogatásához adományt gyűjtünk!
Üdvözlöm önöket! budapest és vonzás körzete
Az alapítványunk támogatásához,minden nemű tárgyat,vagy ingó,ingatlant elfogadunk!
elérhetőség +362094912XX hollósi-nagy
vagy hollyXX@tvn.hu cimen
Köszönöm!

(Sajnálom, de nem fogok reklámot csinálni ezeknek a rohadékoknak, szóval it’s XX time…)
Ebben a hirdetésben az a gyönyörű, hogy Hollósi asszony (vagy úr) nem ad felvilágosítást arra vonatkozólag, hogy az alapítványuk mivel foglalkozik. Rákos gyerekeknek tartanak zumba órákat? Egy Saddam Hussein szobrot akarnak építtetni a Hősök Terén? Szexuálisan bántalmazott nőknek gyűjtenek 100-as zsebkendőre meg terhességi tesztre? Honnan tudhatom én, mindennemű tárggyal, ingósággal (amibe nem tudom miért nem tartozik bele a tárgy…) és ingatlannal rendelkező jótékonyságra hajlamos polgár, hogy akarok-e nekik bármit is adakozni? Vagy azt képzelik, hogy az emberek annyira jól élnek, és annyira le se szarják, hogy hova kerül a pénzük, hogy készek odaadni bármit egy ki tudja milyen szervezetnek? Meg eleve, egy teszem azt idősekkel foglalkozó hospice alapítvány mihez kezdene mondjuk egy 200 darabos Pokemon kártya gyűjteménnyel és egy fekvenyomó paddal? Vagy ezt úgy kell elképzelni, hogy írok a megadott e-mail címre, felsorolom, hogy miket lennék hajlandó a rendelkezésükre bocsátani, és ők majd válogatnak? Viszik a motoromat, a vízforralót és a különleges teáimat, de mondjuk a kinőtt kabátokat meg a Jókai összeset küldjem máshova? Holnap hétre házhoz jönnek egy rendszám nélküli furgonnal, és ha már úgyis itt vannak, akkor behúzzák a hörcsögömet is? Akárhogy is legyen, úgy érzem nem gondolták át kellőképp ezt az egészet.

2.:finanzgruppe
Finanszírozás minden. Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk. ServiceXXinanzgruppe@hotmail.com,,

Nincs is jobb, mint a pénzedet egy Google fordítóval magyarosított szövegű német üzleti csoportra bízni, melynek még csak hazai kirendeltsége sincs. Külön kiemelném a hihetetlenül bizalomgerjesztő és professzionális hotmail-es címet. Mint tudjuk, minden magára valamit is adó vállalkozás ott nyit ügyfélszolgálati fiókot. De gondoljunk csak bele egy pillanatra: finanszírozás MINDEN! Itt szó sincs kamatról, THM-ről, svájci frank alapú hitelről, havi törlesztőrészletről, számlavezetési díjról vagy idegesítő banki alkalmazottakról, akik nem képesek leolvasni a személyi igazolványodról az érvényességi dátumot. Ezek mindent finanszíroznak, és kész. Nem kell visszafizetned semmit, csak élvezned az elapadhatatlan pénzforrást, és gondtalanul élni életed végéig. Nincs más dolgod, csak írni egy e-mailt, és kapcsolatba lépni a bank konglomerátum vezérigazgatójával. Még nyitvatartási időt sem adtak meg, zargathatod őket bármikor. Ha hajnali háromkor van szükséged arra, hogy a finanzgruppe (szigorúan kis betűvel) mindent finanszírozzon neked, akkor is ott fog ülni a képzeletbeli bankban egy kamu alkalmazott a monitor előtt, és derűsen válaszol a leveledre: Was kann ich für sie tun, sir?

3.: Szia kedves magyarok és magyar.
Itt a régóta várt lehetőséget, Mert minden finanszírozási igényeit, több gond.
Itt az e-mail: finanszirozas_XXkosolt@freemail.hu

Ez is valami csodálatos. A Google fordító először letegez egy egész nemzetet, majd kirángat belőle engem. Kedves magyarok és magyar… gondolom én vagyok az utóbbi. Tehát nem vagyok kedves. Ezt legalább eltalálta. Na de hagyjuk a személyeskedést, mert itt a nagy lehetőség! Minden finanszírozási igényemet… kielégítik (gondolom), és több gond. Na, ez a hirdetés nem árul zsákbamacskát, nem akar azzal hitegetni, hogy MINDENT csak úgy megkapok. Itt a finanszírozási igényeimet… és lesz több gondom. Ez nagyjából megfelel a valóságnak. Végre egy ajánlat, ami nem ígéri, hogy megoldja a problémáimat. Itt egy őszinte, egyenes, korrekt ajánlat, ami nem vállal sokat, de azt minden valószínűség szerint be is tudja tartani. Ez a hirdetés tudja, hogy a pénz nem boldogít, és lejjebb kéne vennünk a materiális igényeinkből, de ennek ellenére hisz a szabad akaratban, és megadja a régóta várt választási lehetőséget. Tisztel engem, mint magyarokat. Több ilyet, a magyar embereknek több gondra van szükségük, mert a végén még belekomiszodnak a nagy gondtalanságba. Érdemes itt is megfigyelni a legújabb pénzügyi trendeket követő freemail-es címet. Ha ez nem garantálja a hitelességet, akkor nem tudom mi lenne rá képes.

4.:Szüksége van egy gyors hitel, kapcsolattartó : XXrenscheerbritta@gmail.com kell a kölcsön, hogy fél, vagy égető szükségletet elégítenek ki, kérjük, keresse irodánkat. vagyunk hajlandóak adni egy kéz, szerény. azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek ön kölcsönt anélkül, hogy csalás. velünk, akkor biztos, hogy a hitel magabiztosan és óvatosan. nélkül csalás. Írjon nekünk e-mailben: XXrenscheerbritta@gmail.com

Ez a hirdetés nagyjából 20 alkalommal került feltöltésre minden egyes kategóriában, kezdve az ingatlantól a kisállatig. A rohadéknak volt pofája Jézus képével hirdetni egy nyilvánvaló átverést. Mert érted, egy dolog, hogy a szaroddal ‘szépspammolod valakinek az oldalát, de akkor legalább ne a Megváltó arcképét használd cégérnek, aki (ha hihetünk a történetnek) kézrátétellel gyógyított, és úgy osztott az éhezőknek kenyeret meg halat, hogy basszus nem számolt fel érte 8%-os kamatot. Jól fel is szögelték a keresztre érte a rómaiak. Nem volt elég jó az üzleti modellje és a PR menedzsere. Viccen kívül, ha egy mondaton belül legalább kétszer szerepel, hogy valami nem csalás, akkor rohadtul biztos lehetsz benne, hogy át akarnak baszni. Mert ha nem lenne elég a Google fordítós szöveg, az amatőr g-mail fiók, vagy az ostoba mellébeszélés, akkor gondoljuk csak el a következőt: egy bármennyire is komoly vállalkozás így hirdetné a szolgáltatását, ráadásul használt kanapék meg újszülött kiskutyák között? Nincs link a honlapjukra, nincs az úgynevezett irodának se címe, se telefonszáma, de még neve sem. Hogy gondolhatja a hirdetés feladója, hogy ennek a szarnak bárki is be fog dőlni? Bár ismerve az embereket mindig lesznek olyan ostobák, akiket át lehet verni. Emlékezzünk csak arra az esetre, amikor valaki 54.000 Forintos reklámkuponokat meg mini Gazdálkodj okosan! bankókat el tudott sütni vásárláskor. De épp ezért, a hülyéink védelmében el kéne távolítani az ilyen hirdetéseket, a hirdetőket meg lenyomoztatni és átvilágítani.

5.:Férfi (29) – LÁNYNAK ALBÉRLET SZERELEMÉRT
Keresek egy független egyedülálló megbízható lányt aki szerelmes barátságért cserébe hozzám költőzne. Igazából ingyenes albérletről lenne szó és hosszú távú kapcsolatott akarok kialakítani veled. Mielőtt hozzám költőznél alapvető elvárásom ne legyen gyere”(ked. Gondolom de ez már nem fért ki…)

Oh, milyen szép dolog a szerelem! Én mindig azt hittem, hogy a nők szívéhez vezető út rózsákkal, cukrászdákban eltöltött kellemes délutánokkal, Duna-parti sétákkal, jól irányzott bókokkal és másnapra megbánt részeg szeretkezésekkel van kikövezve. Régimódi, romantikus úriember vagyok, na. De ma megtanultam, hogy tévedtem. És kész vagyok elismerni a tévedésemet. A nőket albérlettel lehet az ujjunk köré csavarni… oké, most komolyan. Ez az a pont, ahol egy ugrással eltávolodunk a valóságtól, és belépünk az alkonyzónába, a szürrealitás világába, ahol Cthulhu a kapuőr és Duke Nukem a polgármester. Ez az ember… nyugalom. Ez a férfi azt várja el, hogy valaki prostituálja magát egy albérletért, és ha ez nem lenne elég, akkor még hazudja is ezt a kiszolgáltatott viszonyt szerelemnek. Ráadásul a hirdető nemcsak naiv (vagy végtelenül cinikus), de még ostoba is. Egy független, egyedülálló lány pont, hogy nem akarna belesétálni egy ilyen egérfogóba. Neki egy kiszolgáltatott, már-már a hajléktalanság szélére sodródott, eladósodott, kétségbeesett nő kell, aki kész feladni a méltóságát a túlélésért cserébe. Ha egy álomvilágot akarsz magadnak teremteni, akkor csináld következetesen.

Az nem működik, hogy lefektetsz egy szerződést, majd azzal érzelmeket zsarolsz ki a másikból. Ez nem a Szürke 50 árnyalata. A valóság nem így működik. Adj a lányra szájkosarat, dugj sodrófát a fenekébe és nevezzen mesternek. Ez egy kapcsolat. Beteg, lealacsonyító, de legalább őszinte. Viszont ez az álszent idióta szerelmet akar hazudni oda, ahol legjobb esetben is csak egy XVIII. századi érdekkapcsolat működik, és mindezt úgy, hogy se képet, se semmilyen lényegesebb adatot nem ad meg magáról, és gyakorlatilag a kiszemelt is teljesen random azon kívül, hogy nő. Mindegy, gondolom érthető, hogy miért visszás ez az egész. Még egy apróság, ha esetleg elkerülte volna a figyelmeteket: „Mielőtt hozzám költőznél alapvető elvárásom ne legyen gyere(ked)” – nem azt mondja, hogy ha gyereked van, akkor nem érdekelsz, ne költözhetsz hozzám, hanem hogy ha van, akkor ne legyen. Küldd az apjához, tedd ki az utcára, add be intézetbe, vagy csak simán verd agyon egy rúd szalámival, engem aztán rohadtul nem érdekel, de a lakásomban nem akarom látni, ott csak a szerelemnek van helye…

A következő adásban: ingyen kölcsön, nem átverés! Alig használt szilikon szexbaba eladó: 3 testnyílás + mellek. Szeretne otthonról sok pénzt keresni napi 1-2 óra munkával? Fabrikett ingyen szállítással Tordasra, Biatorbágyra, Törökbálintra, Herceghalomra, Pátyra, Etyekre, Baracskára, Diósdra, Gyúróra, Érdre és Tárnokra. Valamint létra: ha fel akar, vagy le akar mászni valahova!

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Még több Kommentár