logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2014/12/01 / Szerző: Kitahito

A szeretet láthatatlan űrhajója

Sokan szeretnék hinni, hogy életük felett őrködik egy mindenható, jóságos entitás, mely védőhálóként feszül közéd és az ismeretlen tátongó szakadéka közé. Már a puszta jelenléte is megnyugtat: tudod, hogy végül a látszat ellenére minden rendben lesz. Általában ezt a szerepet Isten, a sors, vagy pusztán csak az univerzum tölti be. Bizonyos igen specifikus esetekben viszont egy láthatatlan, idegen csillaghajó.

UFok

A minap előszedtem párat a régi UFO magazin gyűjteményemből (már ha 5-10 darabot lehet annak nevezni…), és átolvasgattam őket, amolyan nosztalgiázásképp. Hiba volt. Élt bennem egy idealizált változat, még azokból az időkből, mikor ‘egyszámjegyű kis klambó koromban repülő csészealjakról, távoli világokról, meg gyéren öltözött ‘űrhercegnőkről fantáziáltam… ennek adott egyfajta papírmasé-díszletet az UFO magazin. Nos, ez az idilli kép hullott most darabokra. Legyen szabad idéznem pár sort a ’98-es évfolyam decemberi számából:

„Korábban már említett jó barátunknak, a kaliforniai Yucca völgyben élő Gabriel Greennek manapság is boldogan telnek a napjai, annak ellenére, hogy drága, szerető hitvese fizikai valójában már nincs többé. Gabe tudja, hogy felesége kapcsolatot tud teremteni vele onnan fentről is, annak a hatalmas anyaűrhajónak a fedélzetéről, amely láthatatlanul lebeg ott a kaliforniai sivatag fölött, s ahonnan szeretete rezgéshullámait küldi a nyugati part lakói felé, s azon igyekszik, hogy tudatszintjüket emelje.”

Na már most… szóval… khm. Nehéz ehhez bármit is hozzáfűzni. Kicsorognak az ujjaim közül a szavak, ahogy arra a hatalmas, láthatatlan anyaűrhajóra gondolok, mely valószínűleg itt, a Kárpát-medence fölött is igyekszik emelni a tudatszintet. (Ha tényleg így van, akkor jó szarul csinálja!) Jó, nyugalom. Tehát… az első kérdés, ami eszembe jut, hogy miért kell szellemi fogyatékosoknak újságot írniuk? Mert nem lehet épelméjű az, aki ilyeneket papírra vet! Egy dolog, hogy az a retardált Gabriel Green efféle sületlenségekben hisz, de könyörgöm, ez legyen az ő privát elmebetegsége, miért kell megírni? Ha volt abban a cikkben valami értelmes gondolat, ez a vadbarom ökörség hiteltelenít mindent! Láthatatlan anyahajó? A szeretet rezgéshullámai? Tudatszint emelése? Szeretettel?! És az UFO kutatók csodálkoznak, hogy senki sem veszi őket komolyan. Hisz még a saját ostobaságukkal sem következetesek: hogy kerülne egy nagyon is ANYAGI anyahajóra a halott feleség SZELLEME?! Szerencsétlen nő próbált eljutni a teremtőjéhez, ezek az idegen rohadékok pedig felporszívózták, és bezárták egy tartályba? Csak hogy egy személyben emelje az egész nyugati part tudatszintjét! Abszurdum.

Mert ugye a Mennyországban hinni ciki és gáz, felvilágosult, XXI. századi ember ilyesmit nem engedhet meg magának. Na de a láthatatlan anyahajó! Az teljesen hiteles! Jézus beszélt hipertér ugrásról meg kvantum összefonódásról? HÁT NEM! Ez nem tudomány, ez egy vallás, annak is nagyon primitív, ráadásul helyenként gyanúsan hajaz a Szcientológiára. Már értem, hogy miért süllyesztettem ezeket a magazinokat anno a szekrény mélyére: hát már 10 évesen is több eszem volt annál, hogy az ilyen marhaságokat megkajáljam! Spekuláció spekuláció hátán, nyakon öntve olcsó, áltudományos bölcselkedéssel. Nem tudom, hogy a mostani magazin milyen színvonalon áll, de elég volt egy pillantás a weboldalukra ahhoz, hogy elpárologjon belőlem minden további érdeklődés.

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

American Mary

Következő kritika:

Pacific Rim

Még több Kommentár