logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2015/10/03 / Szerző: Kitahito

A csillagok közhelyes üzenete

Vannak az életben igen fontos kérdések. Vannak kevésbé fontos kérdések. Vannak jelentéktelen kérdések. És vannak olyan kérdések, melyek annyira ostobák, hogy fel sem kéne merülniük, de megteszik. Mint például: hé, milyen bölcs életvezetési tanácsokkal akar ellátni engem az a 145.000 kilométer átmérőjű gázóriás, vagy az az ebből a szögből hunyorogva esetleg oroszlánnak tűnő csillag-konstelláció?

Horoshit

Ma reggel valószínűleg egy kóbor vérrög megakadhatott valamelyik agyi eremben, mert évek óta először belenéztem a horoszkópomba. Próbaképp felütöttem az egyik legnívósabb magyar hírlap, a Blikk online portálját, és megkerestem a rám vonatkozó részt: „Sok változáson van túl. Ami most megfeneklett, azt már nem is érdemes tovább erőltetni az életében. Egy másik dologban ma nagyot léphet előre. Azzal valóban érdemes foglalkoznia.

Basszus, milyen igaz! Ez egyszerűen elképesztő! Már önmagában ebből a pontos és részletgazdag tanácsból is sokat kamatoztathatnék, de azért úgy éreztem ki kell kérnem egy másik orgánum véleményét is. Ki tudja, lehet, hogy porszem került a kristálygömbre, vagy valaki megcinkelte a tarot kártyákat, én meg itt abbahagyom a megfeneklett dolgaimat, aztán jól megszívom! Jobb nem kockáztatni. Irány a Nők Lapja Café! Feltételezem, a csillagok azért nem annyira ‘píszík, hogy külön üzenetet fogalmazzanak meg a nemeknek, így hát felütöttem a Vízöntő fület, ahol ez várt:

Olyan csavaros az észjárásod kedden, hogy azt szinte lehetetlen követni. Ez nem is lenne baj, ha mondjuk hadvezér lennél, akinek fontos, hogy ne találják ki a terveit. De te nem vagy hadvezér, és ráadásul azt várod el a párodtól, hogy találja ki a gondolatodat is. Ilyen csavaros észjárás mellett azonban ez nem fog menni a párodnak. Nincs mese, neked kell segítened őt, és neked kell megmondanod, hogy mikor mire gondolsz valójában.” – Hülye égitestek! Nekem a hét minden napján csavaros az észjárásom, nem csak kedden! Most, hogy így belegondolok, nem is találkoztam olyan emberrel, aki mondjuk csütörtökön nagyon elvont, vasárnap viszont kifejezetten kétdimenziós gondolkodással rendelkezik. Nagyon kell vigyázni, hogy ne maradjunk fenn éjfélig, mert a váltás rohadt kemény tud lenni! Biztos ez is olyan női dolog. Mellesleg ha az okos bolygók tudni akarják, igenis hadvezér vagyok. Tegnap este elfoglaltam az egész Európai kontinenst az AtWar nevű online, körökre osztott stratégiai játékban. Olyan csavaros volt az észjárásom, hogy az ellenségnek fogalma sem volt, milyen hadmozdulatokkal fogom szétzúzni a védelmi vonalait. Ráadásul hétfőn! Erre mit lépsz, köcsög Jupiter?! Na jó, nyargaljunk át az Ezoworld nevű, már nevében is hiteles oldalra, ők biztos jobban értenek ehhez:

Szűrd ki azokat akik csak érdekből közelednek és a vagyonod miatt szeretnek.“- Ez már olyan hardcore horoszkóp, hogy még a nyelvtani szabályoktól is messze elgravitálja magát! A bolygók biztos nem fárasztják magukat azzal, hogy kijárják a 8 általánost. Mindegy, hát majd igyekezni fogok, hogy azt a pár nemlétező embert, akik a pénzem miatt szeretnek, kiszűrjem. Persze csak a mai napon. Holnap már jöhetnek, vigyenek mindent! De hát ki vagyok én, hogy megkérdőjelezem a felsőbb szférák útmutatásaik? Ők tudják, mi a legjobb nekem, és a pénztárcámnak! Na, jöjjön most a Velvet.hu:

A hűvösebb időszak közeledtével is érdemes odafigyelnie a táplálkozásra. Ameddig nem kívánja kimondottan a nehéz ételeket, nyugodtan tartózkodhat tőlük.” – …oké, tehát ez lenne a napi horoszkópom. Ma a pénzleső hiénákkal együtt úgy látszik a hűvös időszak is közeledik, tehát itt az idő tartózkodnom a nehéz ételektől (már ha nem kívánom kimondottan őket, mert egyébként hajrá!), holnap már ‘kétpofára zabálhatom az olajban tocsogó sült krumplit, a rántott húst, meg az ólomporral finoman meghintett zsíros kenyeret. Akkor talán már itt lesz a hűvös, szóval felesleges odafigyelnem a táplálkozásomra. Uránusz, pls! Ne adj ostoba étkezési tanácsokat! Kezdek elkeseredni. Ezek az égitestek nem tudnak se értelmesen, se konkrétan fogalmazni. Honnan fogom így megtudni, hogy mit kéne csinálnom a mai napon? De tudod mit? Támadt egy nagyon vad ötletem: irány vissza a Blikk.hu-ra, és nézzünk meg egy másik csillagjegyre vonatkozó horoszkópot! Hátha csak az én égitestem ilyen fogyatékos! Halak:

Nem ártana úrrá lennie a szertelenségén. Ha a tehetségét, szorgalmát némi rendszerességgel, türelemmel és pontossággal párosítja, akkor ön lehet az, aki a céget előrelendíti.“- A céget? A CÉGET? Mi van itt, a lelkem a vállalatot illeti meg? Olvassunk csak bele a többibe: „Lehet, hogy egyenesen a főnöke az illető, s akkor nyert ügye van.” (Bak), „…nem fél a kemény munkától…” (Nyilas), „…még a kollégái is lesik minden szavát.” (Skorpió), „…éppen ön szokott lenni a munkahelyi hajcsár.” (Halak). Úgy látszik akkor konklúzió nélkül maradunk. Mi ez, a Munkaügyi központ oldala ezoKubrick-módra?!

 Mindig munka, semmi móka, Kitahito unatkozik! Mindig munka, semmi móka, Kitahito unatkozik!
Mindig munka, semmi móka, Kitahito unatkozik! Mindig munka, semmi móka, Kitahito
unatkozik! Mindig munka, semmi móka, Kitahito unatkozik!Mindig munka,
semmi móka, Kitahito unatkozik! Mindig munka,semmi móka,
Kitahito unatkozik! Mindig munka,semmi móka,
Kitahito unatkozik! Mindig munka,
semmi móka, Kitahito
unatkozik!

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

44. gyermek

Következő kritika:

SOMA

Még több Kommentár