logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2015/01/26 / Szerző: Kitahito

A bűn magasiskolája

Nem tudom, hogy kinél vannak Sz. Anna történetének megfilmesítési jogai, de ideje lenne előállnia, és elvinnie Hollywoodba a sztorit, mert ez az ügy megérdemli, hogy pár száz millió dollárból leforgassák, lehetőleg Scarlett Johansson főszereplésével!

NewspapR

Múltidéző lapozgatásom a régi magazinok világában ismét sikerrel zárult. A koszlott oldalak tintakútjából ismét valami nagyszerűt sikerült kimerni. Tehát a következő kis, fényképpel ellátott cikket találtam a Képes Kurír nevű hetilap 1947. szeptember 18-i számában:

„ÖREGEBB ÜGYVÉDEKHEZ mint házvezetőnő állott alkalmazásba a 24 éves Sz. Anna háztartásbeli. Kenyéradói legbelsőbb bizalmába férkőzött. Később…”

– úr Isten, most jön a magyar pszicho! Később egy hegyesre köszörült cipészárral halálra szurkálta az egész családot, majd végtagjaikat egy kis kerti fűrésszel eltávolította, a kezeket és a lábakat véletlenszerűen felcserélte, majd visszavarrta? Később levágta az öregebb prókátorok péniszét, és groteszk zoknibábokat készített belőlük? Később álmukban lelocsolta őket kerozinnal, és élve elégette mindet, majd a szenesre sült testüket teasüteményként fogyasztotta el? Később egy húsklopfolóval addig verte az arcukat, míg csak pép maradt a fejükből, majd az így keletkezett hús- és csontmasszát szétkente a mellein, miközben vadul önkielégítést végzett a fejetlen hullák fölött?! Nos… nem.

„Később ékszereiket és más értékeiket ellopta. Több feljelentés érkezett ellene. A rendőrség hosszas nyomozás után elfogta a veszedelmes leányt.”

Veszedelmes leány, basszus! Vigyázzatok, öregebb ügyvédek, mert az ördögi Sz. Anna eljön értetek, ellopja az ezüstneműt, aztán lebukik! Kár, hogy az akkori média még nem volt annyira elemében, mint manapság… kaphatott volna valami beszédes nevet is. Sz. Anna, a Budahümmögői fenevad! Sz. Anna, az ékszerek (és más értékek) réme! Egyébként bírom, hogy a rendőrség csak egy hosszas nyomozás árán tudta csak leleplezni ezt a furmányos bűnöző géniuszt, aki hónapokig dolgozott az áldozatainál, és valószínűleg az egész környék ismerte. A következő DC filmben minden bizonnyal Anna lesz Batman ellenfele. Várjuk. Valahogy úgy képzelem ezt a nyomozást, mint a Brian életében, amikor 20 római katona bemasírozik egy konyha méretű házba, terroristákat keresve, és találnak egy fakanalat. Régi szép idők.

Anna azért tudta, hogy mi a helyzet. Volt annyira kifinomult, hogy nem öregedő fogorvosokat, irodavezetőket, vagy újságírókat környékezett meg, hanem direkt az ügyvédekre specializálódott. Most felmerülhet a kérdés, hogy vajon végigjárta az összes magyar ügyvédet, kikutatva, hogy van-e köztük idős, illetve olyan, aki házvezetőnőt keres, vagy szisztematikusan jelentkezett az összes hirdetésre, és ha a munkáltató nem idős jogász volt, akkor lelépett? Szerette vagy épp utálta őket? Ködös osztályöntudat vezérelte, és sarkallta a burzsoázia elleni szélmalomharcra, vagy beteg édesanyját akarta így gyógyszerhez juttatni? Akárhogy is, roppant veszedelmes leány lehetett, gondolom nehéz volt elfogni, majdnem a rendőrök ékszereit is ellopta, többször elmenekült, hogy ismét munkába álljon korosodó ügyvédeknél, de végül valahogy csak ártalmatlanná tették! Kíváncsi vagyok, hogy mi lett vele. Elítélték? Elengedték egy kis megrovással? Átruházta mesterségét a következő generációkra, vagy az idős jogászok (nem) átbaszásának tudománya örökre elveszett számunkra? Oly sok kérdés, és válasz egy se…

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

High School Mus...

Következő kritika:

Jöjj és lásd!

Még több Kommentár