logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2017/05/25 / Szerző: Kitahito

Windows-megoldás a problémádra!

If there's something weird, and it don't look too good, who you gonna call? Nos, azt már tudjuk, hogy kit ne hívjunk. Sajnos ilyenkor többre van szükség a segítőkészség vállalható minimumánál.

Winpal

Van valami meghatóan esendő abban, amikor egy alkalmazás összeomlásakor a Windows felajánlja, hogy keres nekünk megoldást a problémára az interneten. Vajon volt már a világtörténelem során precedens arra, hogy a Windows képes volt orvosolni a felmerült diszfunkciót? Nyilván igen. Ahogy végtelen idő alatt végtelen írógépen végtelen majom is legépel egy Shakespeare drámát, ugye. De szerintem a tényleges segítségnél sokkal fontosabb az a beprogramozott jó szándék, amivel a rendszer igyekszik amolyan morális támogatás szintjén gyámolítani téged. A Windows érzékeli a problémát, tudatában van annak, hogy most valami nagyon félrecsúszott, és ha csak részben is, de valahol ő is felelős ezért. Ott van neked, hogy (leginkább haszontalan) jelenlétével éreztesse: nem vagy egyedül a bajban. Van kire számíts, még akkor is, ha valójában egyáltalán nem számíthatsz rá. Ettől persze még nem leszel beljebb, de valószínűleg akárcsak a segítség, úgy maga a probléma léte is fiktív.

„I’m sorry Dave, I’m afraid I can’t do that.”

A Windows mentalitása kicsit emlékeztet engem azokra a barátokra, akik bármikor készek egy sör felett teljesen máson filozofálva, heveny bólogatások közepette meghallgatni a nyomorod, és mindenben teljes vállszélességgel kiállnak melletted, de amikor valóban beüt a krach, akkor elegánsan és következetesen kihátrálnak a helyzetből. Hiába, ez már csak ilyen. Végül valószínűleg így is úgy is neked kell majd egy vírusirtóval kiseperned a férgeket az életedből, ezt egy Windows sem végezheti el helyetted. A másokra való támaszkodásnak is megvannak a korlátai, és akárcsak az operációs rendszeredet, úgy a barátaidat is meg kell tanulnod elfogadni olyannak, amilyenek, és nem várni tőlük többet annál, mint amit nyújtani képesek vagy akarnak. Értékeld az igyekezetet, hogy a Windows lefutja érted azt a tiszteletkört, melynek végén szükségszerűen üres kézzel és tanácstalanul tér vissza! Egy digitális Krisztus, aki nem váltja meg a lelked, nem menti meg a tested, és nem fordít a helyes irányba sem, viszont legalább kapsz tőle egy halról készült fotót. Fekete-fehér nyomtatóval kinyomtatva. Amelyből már évekkel ezelőtt kifogyott a fekete festék…

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Előző kritika:

Gantz: 2nd Stage

Következő kritika:

10 ostobaság, a...

Még több Kommentár