logo

Mértékmegőrző

Kommentár / 2021/05/04 / Szerző: Kitahito

A kulturális bűnözés hibás retorziója

Precedens értékű ítélet született Romániában: elítéltek egy hitvány zenészt a sértő dalszövegei miatt. Esetünkben viszont elsősorban nem a civilizációs normákat és a kulturális minimumot sértette, hanem a nőket. Szóval a hímsovinizmus elleni harc jegyében addig kellett hajlítani és absztrahálni a jogot, amíg az úriemberre rá elehetett húzni a gyűlöletkeltés vádpontját. Örülünk Vincent? Nos, nem igazán...

Dani Mocanu

A minap szemet szúrt egy cikk a 444-en. Fél év börtön és ~1 millió forint pénzbírság egy offenzív dalszövegért? Nahát! Végre mondhatjuk, hogy megálljunk, mert itt van már Kánaán! Dani Mocanu most aztán megtanulja! Justice has been served! Már ha igazság alatt azt értjük, hogy egy bizonyos fajtájú hitványságot és büszkén vállalt, bunkó primitivizmust drákói eszközökkel büntetünk. Mert azt semmilyen jó ízlésű ember nem gondolhatja (még én sem, pedig rendre ostorozom ezeket a silány produktumokat…), hogy egy hulladék kulturális termék miatt szabadságvesztéssel kéne sújtani az elkövetőjét. Lelkesedek az irányért (már ami a konzumtrash számonkérhetőségének szorgalmazását illeti, nem pedig a probléma lebutítását a nemek közötti harc szintjére), de elkeseredek a kivitelezésen. Nem jó precedenst teremteni az ilyesmire. Hiszen ha az egyik kurzus megteheti, hogy az úgymond liberális érzékenység nyomvonala mentén korlátozza a szólásszabadságot és kriminalizálja a neki nem tetsző embereket, úgy kvázi feljogosítja a konzervatív oldalt, hogy a saját érzékenysége alapján megtegye ugyanezt. Szóval ha másért nem is, hát puszta önérdekből érdemes óvatosnak lenni. Gondolom nem akarjuk, hogy hazaárulásért, a “keresztény értékek” megsértése miatt, vagy pusztán csak a másként gondolkodásért elvezessenek minket.

„Nem érti ezt az a sok ember, Mi áradt itt meg, mint a tenger? Miért remegtek világrendek?”

Szó se róla, a román Dani Mocanu (igencsak megkérdőjelezhető katolikus mivolta ellenére) egy címeres rohadék, akit már évekkel korábban is letartóztattak és vád alá helyeztek, mert a fiatal lányokat prostituált ki Angliába és Írországba, továbbá most is eljárás folyik ellene állatkínzás miatt. Szóval a személye már alapjáraton problémás, és nem most merült fel először vele kapcsolatban a nőkkel való korrekt bánásmód deficitjének a vádja. Természetesen nem mentegetni akarom. Viszont észre kell venni, hogy az ilyesmi mennyire nem kirívó eset a popszakmában. Egymást érik a férfiakat és nőket tárgyiasító, szexista, bántalmazást romantizáló szövegek, a fekete rapzene esetében nem ritkán csúszunk bele kendőzetlen rasszizmusba és a rendvédelmi szervek elleni uszításba, a fiatal generációk agyát folyamatosan mossák a leghelytelenebb értékrendeket közvetítő slágerekkel, és akkor még nem beszéltünk olyan kulturális károkozásokról, melyek jóval nehezebben, alaposabb vizsgálat után érhetőek csak tetten.

Amit Mocanu csinál, amivel fertőzi a 2.8 millió Youtube feliratkozóját és 300 ezer Instagram követőjét, meg mindenki mást is rajtuk kívül, az nem a kivétel, hanem a szabály. Ez az elvárás a műfajjal kapcsolatban, és ezzel szemben legfeljebb elszigetelt kritikai hangok szólalnak fel, melyeket szükségszerűen elnyom a fanatizált rajongók eksztatikus éljenzése. Ez az idióta, kétbites román előadó csak beállt a sorba, és bejelentkezett azért a népszerűségért, mely korábban minden semmitérő zenei ámokfutónak kijárt. És áldásos lenne a #metoo nyomán felgerjedt egyenjogúsági mozgalom törekvése, hogy a fejükre olvassa a bűneiket, ha nem egyből egy vádirat formájában tenné. Ha nem úgy vezényelnék le ezt is, mint ahogy minden mást is szoktak, vagyis tiltással, nyilvános lincseléssel, és a jog furkósbotját lengetve, akkor minimális fenntartásokkal bár, de tudnám támogatni az “elszámoltatást”. De persze ne legyenek illúzióink, EZEKTŐL csak ennyi telik: mint minden elvakult, önmagát radikalizáló igazságharcos, ők is MOST RÖGTÖN akarnak a jövőben élni, de a munkával és lassú változással teli odavezető utat már nem akarják végigjárni. Össztársadalmi szemléletváltásra lenne szükség, ahol az ilyen Mocanu-féle nyomorultak lépésről lépésre a perifériára szorulnának, vagy ne adj Isten elkezdenek minőségi zenéket készíteni, nem pedig arra, hogy törvényileg ledorongoljuk és rabosítsuk őket, már csak azért sem, mert az efféle szemétládáknak csak továbbképzést jelent a börtönélet, melyet aztán úgy viselhetnek, mint a gengszter mártíromság érdemrendjét.

„Ha befogadsz egy kurvát, tedd a helyére, ne hagyd gondolkodni, gátold az ötleteit! Annyira becsüld, mint egy kutyát! Ne vidd étterembe, otthon tartsd, kenyéren!”

Egyébként fogalmam sincs miként lehetséges, hogy a nők elleni gyűlöletkeltés vádja megállta a helyét, hisz még egy Zs-kategóriás ügyvéd is bebizonyíthatná, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a kurvák és a nők között, vagy ha lehet, akkor az sokkal inkább a vádlók szexizmusát bizonyítaná, mint Mocanuét. Úgy néz ki azonban, hogy ez a nyilvánvaló logikai öngól nem zavarta meg a koncepciós per ügymenetét, melyben emberünket elmarasztalták. Ez teljesen egyértelműen egy jogállamiság deficit, amit akkor is el kell ismerni, ha történetesen egyetértünk a döntés morális megalapozottságával. A végére legyen szabad idéznem pár kommentet a kisérdeműtől, csak hogy lássuk, mennyit sikerült a démosznak abszolválnia az esetből, és milyen reakciókat váltott ki belőlük a hír:

You should attack men where it hurts and not spare them. So report them to authorities and press charges for hate crimes, contact their places of work, their families/loved ones etc. Make them realise the consequences for their actions and we might start seeing some progress. Just saying to a man ‘hey they was kinda sexist you probably shouldn’t say that’ isn’t going to work. Make him fear being a social pariah and losing his livelihood.

Finally. I’ve always wondered when misogyny would be treated like the hate crime it is the way racism is. I always knew why though—penises of all colors have banded together and bonded over their shared hatred of women. When the world rallies against racism but not misogyny the silent reason why is “we can’t hate these different colored people because some of them have penises like me and that’s not fair”.

Now jail all porn producers for live. Take every singer,rapper, film director, writer, and the whole of manosphere( puas,MRAs,redpillers etc) too. Hell there’s so many men that incite violence against women every day( god, just think of major work religions alone) that we’re going to be needing an entire separate planet for these men. Christ.

This should happen with every bastard scrote that releases a song dehumanising and sexualising women. Which would mean pretty much every damn song created by males.

I’ve heard Europe is definitely not a nice place for women that’s why I’m so surprised they even did anything to this guy.

Igen erős érvek ezek… legfőképp az általános szavazójog ellen. Na ‘písz, amíg még píszí!

- Kitahito

Megosztás Megosztás
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Még több Kommentár